Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvi yhteisen elinkeinoyhtiön kannalla

21.4.2009 Matti Muukkonen

Pakolaisista keskustellaan ensi maanantaina kunnanvaltuustossa.

Kyyjärven kunnanhallitus haluaa jatkaa yhteisen seudullisen elinkeinoyhtiön valmistelua. Kunnanhallitus merkitsi maanantaina tiedoksi Saarijärven seudun yrityspalvelut oy:n toimitusjohtaja Risto Lahden valmisteleman ja kuntien luottamus- ja virkamiesjohdon käsittelemän selvityksen vielä toistaiseksi ”Seutu-Kehitys oy” -työnimellä kulkevasta toimintamallista. Samalla tiedoksi merkittiin myös mahdolliset maksuosuudet yhteiseen yhtiöön. Laskelman mukaan yhtiön perustamisvaiheessa Kyyjärven maksuosuus yhtiön omaan pääomaan olisi joko 15000 tai 22500 euroa riippuen siitä käytetäänkö laskentaperusteena 1000 euroa per asukas vai 1500 euroa per asukas. Yhteensä uuden yhtiön omapääoma liikkuu 167000 ja 250500 euron tienoolla, jonka lisäksi Keski-Suomen maakuntaliitto on luvannut tukea yhtiötä ylikurssirahastolla joko 150000 tai 200000 eurolla. Vuositasolla Kyyjärvi sijoittaisi yhtiön toimintaan noin 43000 euroa.

Kyyjärven kunta on kevään aikana selvitellyt yhteisen seudullisen kehittämisyhtiön perustamista yhdessä Kannonkosken, Kivijärven ja Saarijärven kanssa. Kuntien välisissä neuvotteluissa on sovittu, että kunnat ottavat kantaa asiaan 4.5. mennessä. Kyyjärven kunnanhallituksen tekemä päätös on sinänsä vain vahvistus asiassa, josta kunnanvaltuusto on linjannut jo aiemmin sekä vuoden 2009 talousarviossaan että iltakoulussaan. Mikäli kuntien välisissä jatkoneuvotteluissa päädytään yhteisen yhtiön perustamiseen, palaa asia valtuuston käsittelyyn todennäköisesti jo loppukevään aikana. Tavoitteena on, että uusi yhtiö pystyisi aloittamaan toimintansa vuoden 2010 alussa.

Kyyjärven kunnanhallitus päätti maanantaina, äänestyksen jälkeen (6 JAA: Johanna Humalajoki, Tuula Härkönen, Pirkko Kotanen, Lauri Lahtinen, Jari Lautanen ja Jouni Saukko, 3 EI: Jouko Huumarkangas, Kauno Viiru ja Jaana Honkanen) esittää kunnanvaltuustolle, että se vastaisi myöntävästi TE-keskuksen pyyntöön vastaanottaa 20-30 hengen pakolaisryhmä vuoden 2009 tai 2010 aikana. Asiasta päätöksen tekee kunnanvaltuusto ensi maanantaina pidettävässä kokouksessa, jota voi seurata paikan päällä Kivirannan monitoimitalolla tai Nopolanews.fi -verkkopalvelussa.

Kunnanhallitus päätti myös pyytää sivistyslautakunnalta lausunnon kunnanjohtajan ajatuksesta panostaa 10 000 euroa lisää kouluruuan tasoon. Sivistyslautakunnan lausunnon jälkeen kunnanhallitus tekee esityksen kunnanvaltuustolle myöhemmin keväällä.

Edelleen kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että se kävisi keskustelun Kyyjärven asuntopolitiikasta sekä hyväksyisi vähäisen rantaosayleiskaavan muutoksen.

Viisi tuntia kestäneessä kokouksessaan kunnanhallitus käsitteli lisäksi keskusvaalilautakunnan puheenjohtajan eronpyynnön sekä käynnisti kunnan strategiatyön. Strategiatyöhön kunnanhallituksen virittivät Keski-Suomen AMO-ohjelmasta vastaava Marja Salonen ja uutta KOKO-ohjelmaa valmisteleva Varpu Savolainen. Strategiatyötä kunnanhallitus tulee käsittelemään erityisessä seminaarissa kesäkuussa nyt jo esillä olleen Saarijärven-Viitasaaren seudun seutuohjelman pohjalta.

Edelleen kunnanhallitus päätti, ettei se hyväksy Ojanperän perikunnan tekemää tonttien myyntitarjousta, eikä osallistu Kesäkunta-sarjan tekemiseen. Tulevien seminaarien osalta kunnanhallitus päätti, että Suomen Yrittäjien järjestämään kunnallisjohdon seminaariin osallistuu kunnanjohtaja Matti Muukkonen. Syksyllä järjestettävään Keski-Suomi Foorumiin sen sijaan varataan viisi paikkaa myöhemmin nimettävälle delegaatiolle.

Kyyjärven Vuokra-asuntojen osalta kunnanhallitus käsitteli kahta eri asiaa. Ensinnäkin kuntakonsernijohtona toimiva kunnanhallitus hyväksyi Vuokra-asuntoyhtiön uuden organisaatiorakenteen ja sopimuksen hallinto- ja teknistenpalvelujen järjestämisestä yhtiölle. Lisäksi kunnanhallitus merkitsi tiedoksi yhtiön taloudellisen tilanteen ja esitti valtuustolle, että se kävisi keskustelun Kyyjärven asuntopolitiikasta ensi maanantain kokouksessa.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.