Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Turistina Israelissa

Pinta-alaltaan pieneen Israeliin tullessaan yhtäkkiä on aivan kuin astuisi sisään Raamatun kertomuksiin. Jokaisella kukkulalla ja vuorella on oma raamatunhistoriallinen kertomus, jokaisessa kylässä ja kaupungissa on joku Raamatun henkilö käynyt tai asunut.


Moottoripyörällä Tiipetiin (10)

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Niin kauas kuin pippuri kasvaa

19.4.2009 Irma Mäkelä / Saunakylän pvy

Ensin autolla Helsinkiin ja sieltä lennettiin Gran Kanarialle. Neljä päivää meni matkanteossa.

O Las Palmas, O Las Palmas luoksesi aina jään. Sain viihtyisän bungalowin….. Irwinin laulun sanoin. Emme kuitenkaan Las Palmasista vaan Maspalomasista.

Viikko siellä hurahti ettei huomannutkaan, kauemman aikaa olisi pitänyt varata. Gran Kanaria on  lähellä Afrikan rannikkoa ja sijaitsee Kanarian saarten keskellä. Pääkaupunki on Las Palmas. Saarella on neljä erilaista ilmastovyöhykettä, josta syystä sitä kutsutaankin pienoismantereeksi.

Maspalomas on saaren eteläosassa. Kävelimme mahtavia hiekkadyynejä pitkin kilometritolkulla. Olo oli kuin beduiinilla autiomaassa. Kamelin kyytiin emme nousseet kun muutenkin matkalla sai istua riittävästi. Lentomatka Helsingistä kesti kuusi tuntia. Atlantissa tuli kastauduttua ja nudistirannalla käytyä, emme kuitenkaan asiaankuuluvissa ”asusteissa”.

Perjantai päivänä käytiin isoilla markkinoilla. Myyntikojuja oli pilvinpimein ja ostettavaa hirveästi. Tinkiminen kannatti. Onneksi matkakumppanimme osasivat espanjaa, joten ostosten teko kävi jouhevasti. Eihän sieltä paljoa pystynyt ostamaankaan kun matkalaukusta tila loppui.

Erilaisia ostoskeskuksia kierreltiin mm.suuressa Jumbossa, Faro2 oli kävelymatkan päässä. Aqualand, hieno vesipuisto oli Annamaaritille ja Tuomolle mieluisa paikka. Ruoka oli hyvää, ihmiset kohteliaita ja siistiä joka paikassa. Vola, vola kuului melkeinpä jokaisen suusta. Taksikyyti oli halpaa ja kuskit kohteliaita, tosin joskus ajelivat vähän reippaanlaisesti. Kerrankin 40 alueella 90 mittarissa, no kuskit olivat ajelleet raiteilla ennenkin; täytyy sanoa, että vähän kyllä joskus hirvitti.

Hintataso kaupoissa oli kutakuinkin Suomen luokkaa, kalja ja tupakat tosin halvempia. Kannattaa käydä tutustumassa, mutta aikaa kannattaa varata vähintään kaksi viikkoa. Lisäkuvissa on sitten vain maisemia.

Kiitos matkaseuralaisillemme: Katariinalle, Mikalle, Annamaaritille, Tuomolle, Kaleville ja Sennille. Terveisin Irma ja Hannu Paskolammentieltä; kyllä se taas oman veneen kyyti maistaa Kirvesjärvellä kunhan jäät lähtevät. Joutsenet siellä jo ovat majailleet maaliskuusta lähtien.