Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kuorovieraita Kyyjärvellä

4.5.2009 Kaisa Tamminen

Joko ne tulee? Kaikki tälle puolelle käytävää! Kuka tervehtii ensimmäiseksi? Pitääkö kaikille sanoa erikseen "Tervetuloa"?

Tällaista sipinää ja säpinää koettiin Kyyjärven kirkossa lauantaina 2.5.09. Ja mistähän oli kysymys? Siinä odotettiin jännityksellä ventovieraita immeisiä kaukaa Itä-Suomesta Juukan seurakunnasta. Yhteinen kuoroleiri oli siinä vaiheessa vielä edessä päin. Toivotimme vieraamme tervetulleiksi laulamalla heille kotoisan laulun "Jo Karjalan kunnailla lehtii puu".

Vaan kauan ei pysytty vieraina. Jo ensimmäisen ruokailun yhteydessä sekoittauduttiin vieraiden joukkoon ja niin tultiin tutuiksi ennenkuin oli ensimmäistäkään laulua yhdessä laulettu. Kuulimme paikkakuntien ja seurakuntien esittelyt. Sitten itse kukin esittäytyi muulle porukalle.

Vietimme mukavan päivän yhdessä. Minna-kanttorimme oli Kaisa-siskonsa, Juukan kanttorin, kanssa suunnitellut meille lauantaiksi vaihtelevan ohjelman. Pääasia oli tietysti laulaminen. Väliin meni suorastaan kilpalaulannaksi. Ohjelmaan oli kyllä suunniteltu muutakin tekemistä, mutta laulu vei mukanaan. Oli niin mahtavaa musisoida yhdessä isolla sakilla. Ennakkoon oli kumpikin kuoro tahollaan harjoitellut yhteistä ohjelmistoa, mutta joku uusikin laulu opittiin.

Kun sitten alkoi kurkkua kuivata, siirryttiin välillä kahvipöydän ääreen seurustelemaan. Sää oli komea ja hieman ehdittiin kirkonmäellä käydä nauttimassa kauniista auroingonpaisteesta. Saimme kuulla, että on meillä kesän tulo Itä-Suomea edellä.

Sunnuntaina yhteinen ohjelma jatkui. Musiikkipitoisessa jumalanpalveluksessa saimme kuunnella juukalaisten kauniita lauluja. Joitakin ohjelmia esitimme yhdessä. Kirkonmenoissa oli suorastaan riemukas tunnelma.

Väliajalla nautimme kirkkokahvit. Sitten pääsimme nauttimaan vielä Kaisa Mäkisen urkukonsertista. Kaisan ohjelmistossa oli laaja valikoima Bachin säveltämää musiikkia. Todella nautinnollinen konsertti.

Yhteinen kuoroleirimme lähestyi loppuaan. Vielä kokoonnuttiin kirkon portaille yhteiseen potrettiin. Sitten hyvästelimme vieraamme. Auto starttasi ja paluumatka alkoi. Ensimmäinen pysähtyminen oli ........ Paletissa tietenkin.