Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Reissussa reipastuu

EL:n Keski-Suomen piirin matka 4.-7.5. Pärnuun ja Riikaan vei kesään.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Terveisiä Israelista

22.5.2009 Olavi Vallivaara

Israelissa oli kesä ja lämmintä. Meitä oli muutamia kyyjärveläisiä Järviradion Israelin matkalla 26.4.-3.5. Kuva on helatorstain tapahtumapaikalta Öljymäeltä. Sieltä avautui hienot näköalat Jerusalemin vanhaan kaupunkiin.

Tutustuimme aluksi Betlehemiin, Jeesuksen syntymäkaupunkiin. Jerusalemissa viivyimme kolme päivää ja siellä olkin paljon näkemistä. Kävimme mm. vainojen museossa, vaelsimme Via dolodrosaa aina pyhän haudan kirkkoon saakka. Saimme Jerusalemissa viettää myös kaatuneitten sotilaitten muistopäivää ja iloista Israelin itsenäisyyspäivää 29.5. Vierailimme myös Itä-Jerusalemin puolella puutarhahaudalla, jossa meillä oli Herran pyhä ehtoollinen. Matkalla Galileaan kävimme uimassa Kuolleessa meressä ja rikkialtaissa. Tiberiassa olimme neljä yötä. Sieltä käsin teimme retkiä pyhille paikoille, purjehdimme Gennasaretin järvellä ja nautimme Galilean lämmöstä ja ihanasta luonnosta. Taivaan Isä siunasi matkamme ja saimme virkistyneinä palata kotimaahan. Järviradion matkalaisia oli kyyjärveläisten lisäksi Karstulasta, Alajärveltä, Alavudelta, Kauhavalta ja Helsingistä. Meillä oli oppaana Israelissa Iris Amoyal. Hänen isovanhempansa ovat Vieno ja Uuno Lehtonen Oikarin kylältä.