Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kesälauluja ja mukavaa yhdessäoloa Kumpulan koululla

10.6.2009 Aila Niskala, kuvat Anssi Ohranen

Alkukesän luonto on laulua tulvillaan ja virkistää meidät ihmisetkin laulamaan. Kumpulan koululla pidettiin lauluilta vanhojen, kauniiden kevät-ja kesälaulujen parissa.

Lauloimme "yhtäsoittoa" ainakin 30 laulua kanttori Minna Erkkilän kokoamista vihkosista. Porukkaa oli mukavasti paikalla ja kirkonkylältä saimme hyviä laulajia vieraaksemme.

Sen verran oli illasta viileää, että pysyttelimme sisätiloissa. Sielläkin suvivirsi kiiri kauniisti kohti korkeuksia ja ikioma Kumpulan laulukin laulettiin. Sen viimeisessä säkeistössä sanotaan:

"Elämälle hyvän kasvupohjan antaa tutut tekemiset, tutut ihmiset. Saamme täällä toinen toisiamme kantaa eikä turhaa ole hetket yhteiset. Täällä kaikkihan on Luojan lahjaa meille, soikoon kiitos vaikka muuttuis maailma. Ja jos joskus joutuisimme muille teille, sydämissä säilyis aina Kumpula."


Kesä on kaunis, mutta lyhyt. Viimeistään syykuun lopulla katse alkaa tähyillä talveen. Vanhoissa kansakoulun kirjoissa on paljon reippaita syys-ja talvilauluja. Niitäkin voisimme joskus kokoontua yhdessä laulamaan.

Mutta nyt on kesä ja kesälaulujen aika! Kiitos Minnalle ja kaikille laulajille, jotka olitte mukana yhteisessä hetkessämme.


(Sanat Kumpulan lauluun on tehnyt Aila Niskala : puhtaaksi kirjoittajan huomautus)