Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Seniorit liikenteessä

Esa Kytöharju Liikenneturvasta oli torstaina yläkoululla luennoimassa aiheesta ikäihminen liikenteessä.


Toukosiunaus Pölkissä

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Toukosiunaus Pölkissä

25.5. Tuula Eerola / EL/ Kuvat Maijan kameralla

Eläkeliiton ja seurakunnan vuotuinen toukosiunaus järjestettiin tänä vuonna 25.5. Mari ja Tuomas Pölkin isännöimällä Keskisen tilalla Pölkissä.

Aurinkoisen sään vallitessa saimme juoda tulokahvit ulkona ja samalla ihailla talon kaunista pihapiiriä. Kahvin jälkeen siirryimme pellon laitamalle laulamaan suvivirttä. Tapio Lintulahti puheenvuorossaan toivotti runsaan yleisön tervetulleeksi ja totesi meidän olevan historiallisella paikalla. Talon isäntä Tuomas Pölkki jatkoi vielä talon historian esittelyä. Lähes 500 vuotta on tässä samassa paikassa sama suku viljellyt peltoja. - Maija Suuniittu luki psalmin, ja Jari Kuusi piti puheen, jonka yhteydessä toukosiunausrukoukseen jokainen mielessään yhtyi.

Tuomas-isäntä lähti pellolle kylvövakan kanssa ja kylvi siementä peltoon. Työtä katsellessa ei voinut olla toivomatta, että "Maa täyteydessänsä tuo sadon ajallaan, se antaa hedelmänsä ja kutsuu korjaamaan." Toki nykyajan kylväjä tuntee paremmin omakseen traktorin kylvökoneineen kuin kylvövakan, mutta perinne säilyy.

Eläkeliitto lahjoitti tilalle riippupihlajan, joka istutettiin yhteisvoimin valmiiksi katsottuun paikkaan. Ja niin talonväki pääsi jatkamaan tunnetusti kiireisen ajan arkisia töitään.