Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Seniorit liikenteessä

Esa Kytöharju Liikenneturvasta oli torstaina yläkoululla luennoimassa aiheesta ikäihminen liikenteessä.


Toukosiunaus Pölkissä

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Seniorit liikenteessä

30.5. Tuula Eerola / EL

Esa Kytöharju Liikenneturvasta oli torstaina yläkoululla luennoimassa aiheesta ikäihminen liikenteessä.

Senioreita oli terävä porukka kuuntelemassa Liikenneturvan asiantuntijaluentoa. Miehistä mukana oli vain yksi, muilla kuului olevan "kokouksia". Mutta luennoitsija Esa Kytöharju toivoi, että viesti menee perille naisten kautta. Sekä, että viesti luultavasti menee perille nuorille paremmin isovanhempien kuin vanhempien kautta.

Yksi rohkea uskalsi panna itsensä likoon ja astua vaakaan. Hämmästys oli varmaan samanlainen kuin aiemmin päivällä koululaisilla samassa tilanteessa: vaaka näytti 60-kiloiselle noin 2400 kg. Se tarkoitti, että kun auto tekee äkkipysäyksen 50 km:n tuntivauhdissa, 60 kg painavan henkilön paino on siinä tilanteessa 2400 kg. Tässä vaiheessa korostettiin varsinkin turvavälejä.

Pyöräilyn sääntöjä läpi käytäessä tuli selväksi myös se, miten polkupyörällä liikenneympyrässä ajetaan: siinä EI AJETA. On käytettävä suojateitä ja alikulkutunnelia. Ongelma oli, miten Kokkolasta päin  käännytään keskustaan. Asianomainen kysyjä ratkaisi asian lopulta itse ja päätti, että parempi on kääntyä jo aikaisemmin vanhalle tielle. Pyöräilyn yhteydessä painotettiin kypärän tärkeyttä.

Toinen puheita herättänyt asia oli näkyvyys alikulkutunneliin mentäessä. Kytöharju lupasi tilaisuuden jälkeen jalkautua ja käydä omin silmin katsomassa sen. Sitten hän päättää, onko hänellä tarpeen ottaa asia esille jatkotoimenpiteitä varten. - Ei koskaan tiedä, mitä seurauksia milläkin tilaisuudella on.

Monta tärkeää asiaa yhden tunnin luentoon mahtui, mutta tuntui, että asiaa olisi ollut useammallekin tunnille. - Emännät saivat kiitosta erittäin hyvästä kahvista.