Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven valtuusto takasi kylätalkkariosuuskunnan toiminnan aloittamisen

16.6.2009 Matti Muukkonen

Kunnanjohtaja: "Käyttäkää yrittäjien ja osuuskunnan palveluja"

Kyyjärven kunnanvaltuusto päätti lauantaina yksimielisesti taata Nopolan Kylätalkkarit osuuskunnan tilin limitin 40 000 euroon asti seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Nopolan Kylätalkkarit on sosiaaliseksi yritykseksi rekisteröityvä työosuuskunta, jonka avulla kunnan työ- ja elinkeinoprojektia pyritään hoitamaan. Jo ensimmäisten viikkojen aikana kylätalkkarit on pystynyt työllistämään noin kymmenen ihmistä ja sen loppuvuoden liikevaihdon voidaan arvioida nousevan jopa reiluun 100 000 euroon. Lisäksi kunnan kehittämisyhtiö – Kyyjärven kehitys oy on antanut osuuskunnalle 20 000 euron starttirahan.

Takausmenettelyn taustalla on välirahoitustarve. Takauksen avulla Kylätalkkariosuuskunta pystyy rahoittamaan ensimmäisten kuukausien investoinnit ja palkkojen maksun. Takausmenettely on tarpeen, koska esimerkiksi osuuskunnalle tulevat tuet maksetaan jälkikäteen kuitteja vastaan. ”Laskelmien mukaan osuuskunta pystyy työllistämään jopa 30 ihmistä loppusyksyn aikana”, kunnanjohtaja Matti Muukkonen toteaa.

Kunnanjohtaja Muukkosen mukaan kylätalkkariosuuskunnan perustaminen on herättänyt kylällä paljon keskustelua ja kommentteja. Myös osuuskunnan palveluille on ollut paljon kysyntää. ”Tärkeää olisi, että ihmiset käyttäisivät palveluja, sillä sen avulla pystymme työllistämään ihmisiä, joka taas näkyy lisääntyneenä ostovoimana kylällä, millä taas on positiivinen vaikutus kaikkien talouteen”, Muukkonen toteaa. Hän muistuttaa, että osuuskuntaa on ryhdytty rakentamaan nimenomaan täydentäväksi palveluksi, eikä kilpailemaan elinkeinoelämän kanssa. Hän toivookin, että yrittäjät olisivat rohkeasti yhteydessä toiminnanvetäjä Janne Pulkkiseen (044-4597077 , janne.pulkkinen@kyyjarvi.fi). Myös työvoimareservin jäseniä, kenties uutta uraa etsiviä kyyjärvisiä tai ulkopaikkakuntalaisia, erityisesti nuoria toivotaan olemaan yhteydessä työ- ja elinkeinoprojektin projektipäällikkö Eero Mutaseen (050-3036452 , eero.mutanen@kyyjarvi.fi) ja sopimaan haastatteluajan, jotta jokaiselle pystytään räätälöimään tulevaisuussuunnitelma.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394  (kunnan talousstrategia), Janne Pulkkinen, 044-4597077 , janne.pulkkinen@kyyjarvi.fi (osuuskunta), Eero Mutanen, 050-3036542 , eero.mutanen@kyyjarvi.fi (työ- ja elinkeinoprojekti).