Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven työllisyystilanne parantunut merkittävästi

17.6.2009 Matti Muukkonen

Työttömien määrä tippunut reilussa kuukaudessa kolmanneksella.

Kyyjärven kunnan työllisyystilanne on viimeisen puolentoista kuukauden aikana parantunut merkittävästi. Kun vielä huhtikuun lopussa kunnan työttömyysaste oli 14,8 %:a, on tilanne tänään saatujen tietojen mukaan parantunut siten, että työttömyysaste on laskenut jo alle 10-prosentin. Viimeisen puolentoista kuukauden aikana työttömien määrä on laskenut kolmanneksella.

Kunnanjohtaja Matti Muukkonen on todella iloinen kehityksestä. ”Tämä tarkoittaa, että Kyyjärvellä tilanne on kehittymässä selvästi parempaan suuntaan, jonka lisäksi omatkin toimenpiteemme ovat selvästi puremassa”, Muukkonen toteaa. Aiemmin hän ennakoi, että työttömyysaste saataisiin tiputettua alle kymmeneen vasta vuoden loppuun mennessä. Tämä kertoo hyvää myös loppuvuotta varten, sillä meillä on edelleen paljon toimenpiteitä vielä toteuttamatta.

Kyyjärvellä on alkuvuonna panostettu työ- ja elinkeinopolitiikkaan merkittävästi. Kunnanjohtaja on yhdessä työ- ja elinkeinoprojektista vastaavan projektipäällikön kanssa haastatellut reilun kolmasosan kunnan työttömistä eli työvoimareservin jäsenistä. Kuntaan on myös perustettu sosiaaliseksi yritykseksi rekisteröityvä kylätalkkariosuuskunta, jonka puitteissa kyläläisille on tarjottu käytännöllisiä palveluja. Seuraavassa vaiheessa on tarkoitus käynnistää nuorisotyöttömyyteen tarttuva työpajatoiminta sekä toteuttaa räätälöityä ammattikoulutusta paikkakunnalla. ”Kuten olen jo sanonut, on meillä täällä nyt tekemisen meininki ja tavoitteet ovat vieläkin korkeammalla”, kunnanjohtaja Muukkonen toteaa.

Kunnanjohtaja toivoo edelleen, että kaikki työttömänä olevat henkilöt, jotka eivät ole vielä käyneet työvoimareservin haastatteluissa, olemaan yhteydessä projektipäällikkö Eero Mutaseen (eero.mutanen@kyyjarvi.fi, 050-3036452 ) ja varaamaan tältä ajan haastatteluun.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394 .