Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Anna Ohranen siunattiin

Anna-Stiina Ohranen siunattiin lauanataina 5.9.2009 Kyyjärven kappelissa. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen seurakuntasalissa.


Tyyne Viik siunattiin

Anna Ohranen siunattiin

5.9.2009 Olavi Vallivaara

Anna-Stiina Ohranen siunattiin lauanataina 5.9.2009 Kyyjärven kappelissa. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen seurakuntasalissa.

Anna-Stiina Ohranen e.Uutela syntyi Oikarin kylällä Ilmi ja Uuno Uutelan perheen kolmantena lapsena. Anna sai kasvaa suuren perheen keskellä vanhimpana tyttärenä. Avioliittoon hänet vihittiin sodan jälkeen v.1945 Toivo Ohrasen kanssa. Ensimmäinen yhteinen koti oli Niemen talo Oikarilla. Oma koti "Jokela" rakennettiin Oikarinjoen rannalle. Jokelassa hoidettiin karjaa ja viljeltiin maata. Anna hoiti kodin ja karjan, kun Toivo puoliso ajoi maitoja meijeriin hankkimallaan kuorma-autolla. Avioliitosta syntyivät lapset: Sirkka-Liisa,Tuija,Markku,Mikko,Marita,Merja,Matti ja Mauno. Merja nukkui pois äkillisesti tammikuussa 1985. Jokelassa riitti työtä Annalle ja Toivolle. Toivo puoliso menehtyi äkillisesti v.1966 vain 48-vuotiaana. Annalle jäi iso perhe hoidettavaksi ja kahdet kaksoset ja kaikki muu maatalontyö sekä maito-auto. Anna jaksoi lasten ja ystävien tuella. Hän asui vielä puolison kuoltua pitkään Jokelan tilaa kunnes luovutti sen pojalleen. Anna vietti vanhuuden päiviä kirkonkylällä, palasi Oikarinkylälle ja jälleen kirkonkylälle. Elämänsä viime vuodet hän asui Päivärinteen pienkodissa. Anna oli luonteeltaan elämänmyönteinen. Hän osallistui Oikarilla aktiivisesti kylän yhteiseen toimintaan. Hän oli mukana innokkaasti seurakuntatyössä.

Annaa jäivät kaipaamaan lapset perheineen, lastenlapset,sisarukset ja muut sukulaiset ja ystävät