Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Allan Parkkonen on poissa

Allan Matias Parkkonen siunattiin lauantaina 1.8.2009 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli kirkon seurakuntasalissa.



Katso lisäkuvat   

Allan Parkkonen on poissa

2.8.2009 Olavi Vallivaara

Allan Matias Parkkonen siunattiin lauantaina 1.8.2009 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli kirkon seurakuntasalissa.

Allan Matias Parkkonen, "Allu" tuttujen kesken, syntyi 20.10.1938 Kantolassa. Lapsuuden ja nuoruuden päivät oli sisarussarjan keskellä Vieno ja Vilho Parkkosen kodissa. Kantolasta muutettiin 1950-luvun alussa Nurmijoelle "Koivusaloon", joka rakennettiin ja raivattiin rintamamiestilana. Ajan tavan mukaisesti jo lapsena oli oltava mukana raskaissa ruumiillisissa töissä mm. metsätöissä; parkkuulla Riihimäessä. Nuoruusvuosien haaveena  oli elämäntyö metsäalalla, jota hän opiskeli ja oli harjoittelijana mm. Nauvon saaristossa. Armeijan jälkeen hän muutti Kouvolaan ja oli töissä Valiolla. Pitkän päivätyön,  yhteensä 24 vuotta, Allan teki metsäalan jalostuspuolella Kymi-yhtiön palveluksessa Kuusankoskella. Vuorotyötä tehdessä valmistui vapaa-ajalla myös oma koti Kuusankoskelle. 

Vuonna 1983 Allan muutti perheensä kanssa takaisin Kyyjärven Nurmijoelle, Koivusaloon, jatkamaan kotitilan pitoa. Isä Vilho nukkui pois heinäkuussa 1983. Aluksi jatkettiin mullien kasvatusta ja sitten hevoskasvatusta. Hevoset oli Allanin harrastus jo Kuusankoskella, jolloin oli  hankittu hevonen ja  ajokortti raveja silmällä pitäen. Harrastus ja työ olivat hevosten parissa mieluinen asia hänelle. Hän oli isä Juhalle, Kirsille ja Arille, kaksosille Jennille ja Janille sekä Kimmolle. Lapsista Ari on nukkunut jo pois.

Allan sairastui vakavasti kesän kynnyksellä ja rajun sairauden kautta hän nukkui pois sunnuntai-aamuna 26.7. Tärkeä henkilö on Marita puolison rinnalta pois. Kolmevuosikymmentä  oli yhteistä elämää. Allan Parkkosta jäivät kaipaamaan puoliso, lapset, lastenlapset, sisarukset ja muut läheiset.