Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English


Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvi tarjoaa nyt vuokra-asuntoyhteistyötä muille seudun kunnille

17.9.2009 Matti Muukkonen

”Me haluamme tehdä yhteistyötä naapureidemme kanssa, koska uskomme, että yhdessä saamme enemmän aikaan”

Kyyjärven kunta jatkaa seutuyhteistyön hakemista muiden seutukunnan kuntien kanssa. Kunnanjohtaja Matti Muukkonen on kunnanvaltuuston talousarviolinjauksen pohjalta toimittanut Saarijärven-Viitasaaren seudun kunnanjohtajille kyselyn kiinnostuksesta asuntotoimien yhdistämisestä. Nykyisellään jokaisessa kunnassa on toisistaan poikkeavia järjestelyjä – joissain kunnissa asuntotoimesta vastaa kunta, joissain konserniin kuuluva yhtiö tai yhtiöt.

Kyyjärven Vuokra-asuntoyhtiön toimitusjohtajana toimivan Muukkosen mukaan Kyyjärven kunnanvaltuuston linjaus on ollut selvä jo vuoden alusta. Talousarvion mukaan toiveissa olisi saada vuokra-asuntotoiminta yhteen. ”Tähän voisi liittyä myös muuta kehittämistoimintaa siten, että seudulle olisi helppo tulla asumaan”, Muukkonen kertoo. Muilta kunnanjohtajilta toivotaan vastauksia mahdollisimman pian. Selvää kuitenkin on, että Kyyjärvi toivoo tässäkin asiassa yhteistyön syntyvän mahdollisimman nopeasti.

Kyyjärven kunta on tämän vuoden aikana viritellyt monia yhteistyöhankkeita. Tarkoituksena on, että kunnanvaltuusto mm. siunaa kunnan myötämielisen kannan seudulliseen kehittämisyhtiöön loppukuun valtuustossa. Kunta on myös tehnyt alustavan periaatepäätöksen ympäristöterveydenhuollon, rakennustarkastuksen ja ympäristönsuojelun siirtämisestä 2013 Viitasaarelle, jonka ohella kunnassa on keskusteltu myös yhteistyömahdollisuuksista sivistystoimen osalta. ”Me haluamme tehdä yhteistyötä naapureidemme kanssa, koska uskomme, että yhdessä saamme enemmän aikaan”, Muukkonen kertoo.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.