Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Talousarviotyöryhmä kokoontuu ensi viikolla

8.10.2009 Matti Muukkonen

Kunnanjohtaja valmis tuomaan avoimeen keskusteluun jopa veronkevennykset

Kyyjärven kunnanjohtaja Matti Muukkonen on valmis tuomaan kunnan talousarviotyöryhmän keskusteltavaksi ajatuksen määräaikaisesta veronkevennyksestä ensi vuodeksi. Samalla kunnanjohtaja toivoo avoimen keskustelun tuplainvestointien tekemisestä ensi vuonna. Samalla sitouduttaisiin pienempiin investointeihin tulevina vuosina ja maksettaisiin velkoja reippaasti pois.

Perusajatuksena olisi soveltaa valtion valitsemaa keynesiläistä talouspolitiikkaa, jossa ns. huonoina aikoina työllisyyttä ja hyvinvointia lisättäisiin vahvoilla investoinneilla ja ostovoiman turvaamisella. "Verotuksen osalta puolen prosenttiyksikön lasku maksaisi bruttona noin 89 000 euroa, joka olisi samalla suora tuki kulutukseen. Tämä voisi yhdessä laajojen investointien kanssa tuottaa nettohyötyä", Muukkonen hahmottelee. Hänen mukaansa minkään kunnan ei nyt pitäisi leikata menojaan tai korottaa veroja.

"Valtion hienosti valittu talousstrategia on valumassa hukkaan jos kunnat nostavat verojaan ja leikkaavat menojaan. Tämä tulee luomaan työttömyyttä, joka taas pienentää kuntien tuloja. Taantumasta tulisikin mennä yli lainanotolla ja samalla sitoutua massiiviseen julkisen sektorin tuottavuusohjelmaan tulevalla nousukaudella", Muukkonen linjaa. Hänen mukaansa kunnat eivät edes oikeasti ole massiivisesti velkaantuneet, kun velkaantuminen on vain reilusti alle 10 prosenttia bkt:sta. "Varaa siis olisi ja valtionvarainministeriön tulisikin pikaisesti valmistella laki, jolla alijäämien kattamisvelvoitetta nyt löysennettäisiin", Muukkonen tuo esiin. Hänen mukaansa tämä olisi ehdoton edellytys jos haluamme välttää massatyöttömyyden. "Julkisen sektorin ei tule omin toimin pahentaa tilannetta, vaan nimenomaan helpottaa", kunnanjohtaja linjaa.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 0503522394