Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Työllisyysprojekti välietapilla

30.9.2009

Kyyjärven työllisyys- ja elinkeinoprojekti on saavuttanut erään välietapin. Lokakuun alusta projektin vetämistä jatkaa uusi henkilö. Tässä vaiheessa on hyvä katsahtaa taaksepäin.

Työllisyysprojektin pohjan ovat muodostaneet työvoimareservin haastattelut. Näihin on osallistunut noin 40 työvoimareservin jäsentä. Haastatteluille asetettiin seitsemän osatavoitetta. Nämä olivat tämän hetkisen osaamisen kartoittaminen, haastateltavien henkilöiden tulevaisuuden tavoitteiden ja toiveiden selvittäminen, yritysideoiden ja yrittäjänvalmiuksien haravoiminen, koulutustarpeiden selvittäminen, haastateltavien aktivoiminen, markkinointitutkimuksen tekeminen, ja palautteen hakeminen kunnan johdolle. Haastatteluissa saavutettiin nämä tavoitteet. Päätavoitteeksi asetettiin jokaiselle haastatellulle yksilöllisen, työllistymiseen jollain aikavälillä johtavan, urapolun muodostaminen. Tässäkin tavoitteessa on onnistuttu suurilta osin, ja jatkossa toivoakseni onnistutaan loppujenkin osalta. Kenenkään tilanne ei missään nimessä ole toivoton, eikä ketään ole unohdettu.

Aina asiat eivät luista niin nopeasti, kuin haluaisi. Osa työllistymisistä odottaa edelleen sitä, että projektin ulkopuoliset asiat (osuuskunnan kehittyminen, uusien yritysten saaminen kuntaan, oppisopimuskoulutuksen osallistujamäärien täyttyminen) menevät eteenpäin. Kaikkiaan kuitenkin työllisyysprojektin myötä asiat ovat kunnassa paremmin kuin mitä lähtötilanteessa, ja hyvinkin todennäköisesti huomattavasti paremmin, kuin mitä ilman projektia olisi ollut.

Allekirjoittanut on koko projektin ajan halunnut pitää matalaa profiilia. Mielestäni minun tehtäväni on ollut tehdä työtäni, ja antaa muiden esiintyä julkisuudessa. Nyt kun olen päättänyt tässä vaiheessa siirtyä – ainakin toistaiseksi – muiden haasteiden pariin, niin haluan muutamalla rivillä tuoda julki omia ajatuksiani.

Kun katson taaksepäin sitä aikaa, minkä olen tämän projektin parissa viettänyt, mahtuu sinne paljon kaikenlaisia hetkiä. Kuten yllä kävi ilmi, ihan kaikki asiat eivät ole edenneet sillä aikataululla, mitä olisi toivonut. Aina työt eivät ole kiittäneet tekijäänsä, vaan elämään mahtuu vastoinkäymisiäkin. Valtavan paljon on kuitenkin saatu aikaan, ja kiitos siitä kuuluu hyvälle tiimillemme – kaikille jotka ovat olleet projektiamme tekemässä ja tukemassa. Yhteistyössä on ollut tämän tekemisen voima.

Haluan kiittää myös kaikkia, joihin olen saanut tänä aikana tutustua. Yhteiset bingopelit Villiviinissä, paintballit soramontulla tai nollatulos Pajatsokisoissa eivät unohdu. Sydämeeni talletan sen, kuinka olen saanut kokea kyyjärvistä vieraanvaraisuutta. Joskus pöytään on katettu hienostuneesti ranskalaista parsakeittoa, toisinaan konstailemattomasti maitoperunoita. Kattaustakin tärkeämpää on kuitenkin se, että seura on ollut poikkeuksetta hyvää. Minusta Kyyjärven suurin voima ja menestystekijä on sen ihmisissä. Minulle Kyyjärvi on kappale aitoa Suomea. Kokemukseni perusteella Kyyjärven asukkaista välittyvät arvot, joiden varaan on hyvä rakentaa jatkossakin: rehellisyys, ystävällisyys ja jämptiys.

Kiittäen,

Eero Mutanen