Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Nopola News mukana AV-messuilla - etänä!

7.10.2009 Aaro Toppinen

Suora lähetys jatkuu Kauppakeskus Paletista vielä perjantaina 9.10.2009.

Helsingin messukeskuksessa on käynnissä kansainväliset AV-messut 7.10 - 9.10.2009. Lisätietoja messuista saat osoitteesta www.avita.org . Sivuston mukaan AudioVisual09 messut kokoavat alan parhaat kontaktit Helsinkiin vuoden tärkeimpänä ja suurimpana av-alan ammattitapahtumana Pohjoismaiden, Baltian ja Pietarin alueella. Tilat on loppuunmyyty jo ajat sitten ja yli 100 näyttelilleasettajaa esittelevät uusinta tekniikkaa ja tulevaisuuden visioita.

Ensin ajateltiin, että lähdetään täältä Nopolastakin köröttelemään ja kurkistelemaan pääkaupunkiin. Katsottavaa varmaan olisi riittänyt, mutta sitten avautui aivan huikea mahdollisuus osallistua messuille - etänä. Nopola Newsin kautta, ja tietenkin Kasenetin avustuksella, välitetään reaaliaikaista kuvaa messukeskukseen Kyyjärveltä, huomenna mm. Kauppakeskus Paletista. Tänään testailtiin yhteyksiä ja ajettiin nauhoitettuja tallenteita. Jarmo, Irma ja Suvi ovatkin kuvanneet, haastatelleet ja editoineet tallenteita "hiki hatussa". Veikko palaa huomenna remmiin.

Huomenna on siis tarkoitus lähettää suoraa videokuvaa messuvieraiden katsottavaksi kauppakeskus Paletin aulasta. Suvi haastattelee tukun tuttuja ihmisiä ja tietenkin sopivissa väleissä näytetään myös nauhoitteita. Mikä ettei jonkinlaista Speaker´s Corneriakin voisi harjoittaa. Kyseessä on iptv-tekniikan kokeilua kahteen suuntaan, sillä KaseTV1 kanavalla näkyy Nopola Newsin lähetys ja KaseTV2:lla vastaavasti suora lähetys messukeskuksesta. Jos tuntui vaikeaselkoiselta niin ei muuta kuin Palettiin katsomaan miltä tietotekninen tulevaisuus näyttää. Lähetystä voi tietenkin seurata myös perineisesti netti-TV:n välityksellä eli Nopolan lähetystä Nopola Newsin nettiradiopainikkeen alta ja VideoFunetin lähetystä tästä linkistä

Vastapelurina messukeskuksessa on CSC:n VideoFunet, joten Suomen parasta osaamista ja rahkeita ainakin löytyy sieltä päästä. Jos CSC ei ole ennestään tuttu niin siihen kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa osoitteessa www.csc.fi .

Ja jottei ihan liian yksinkertaiseksi mene niin vuorovaikutuskanavana käytettäneen virtuaalimaailma Second Lifea:) Sikäli mikäli kaikki saadaan koplattua yhteen. Voi toki käydä niinkin, että joku bitti on jossain Nopolan ja Helsingin välillä poikittain eikä mitään tapahdu, mutta siinä tapauksessa haastattelut sun muut nauhoitetaan, editoidaan ja esitetään myöhemmin.

Tervetuloa tutustumaan Palettiin tai messukeskukseen.