Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Hyvää elämää

17.11.2009 Tuula Härkönen / sos.terv.

Kivirannassa ti 24.11.klo 19.00 tietoa ja keskustelua diabeteksestä, tervetuloa.

Suomessa on yli 240 000 II-tyypin diabeetikkoa (v.2008) ja vielä enemmän diagnosoimattomia eli puhutaan yli puolesta miljoonasta 2.-tyypin diabeetikosta. Luvut kasvavat huolestuttavaa vauhtia koko maailmassa.

Oireet alkavat yleensä vaivihkaa ja ihminen tottuu niihin pikkuhiljaa eikä huomaa muutoksia. Varhainen toteaminen olisi kuitenkin tärkeää, jotta lisäsairauksien kehittyminen voitaisiin pysäyttää tehokkaalla elämäntapaan liittyvillä toiminnoilla. Ja elämänlaatukin paranee!

Kohonnut verensokeri alkaa vaurioittaa kudoksia taudin varhaisessa vaiheessa: silmänpohjat, valtimon seinämät, munuaiset, hermot. Sydänkohtauksien suuri riskiryhmä on juuri diabeetikot. Ennaltaehkäisy hoidossa on oleellisen tärkeää.

Ikäihmisten virkistyspäivänä Uusisalon Anne kertoi diabeteksesta (kuva). Nyt jatkamme suuremmalla joukolla eli tämä tiistain tilaisuus on tarkoitettu kaikelle kansalle. Seutukunnan diabetesyhdistys pitää samalla syyskokouksen täällä Kyyjärvellä ja järjestää siis diabetesvalistusta-näyttelyn-keskustelua-yhdessäoloa. PS. myös kahvitus ja arvontaa. TERVETULOA!