Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Jälkkäriä viikonloppuna

13.11.2009 Kaisa Tamminen ja Eeva Pölkki

Isänpäivän alla kokoontui koulun kotitalousluokkaan innokas kokkausporukka Karstulan kansalaisopiston lyhytkurssille. Takasen Olli ohjasi oppilaitaan herkullisten jälkiruokien maailmaan.

Olli on opiskellut kokkausalaa Helsingissä. Opintojen lisäksi hän on osallistunut useisiin kilpailuihin. Myös menestystä on tullut sekä kotimaassa että ulkomailla. Kahteen kertaan hän on ollut suomalaisten ravintolakoulujen välisessä kilpailussa voittaneessa joukkueessa. Ravintolakoulujen pohjoismaisissa kilpailuissa Olli on ollut parinsa kanssa kahteen kertaan palkintosijoilla. Hän työskentelee nykyisin Helsingin Katajanokalla Ravintola Nokassa.

Kurssilla saimme huomata, että tavallinenkin tallaaja pystyy saamaan aikaan mitä maukkaampia ja myös näyttäviä herkkuja, kun asiantuntija on neuvomassa. Ruuan samoin kuin jälkiruokien valmistuksessa kannattaa käyttää mahdollisimman luonnollisia raaka-aineita. Teollisesti ei pystytä saamaan niin maistuvaisia tuotteita kuten esimerkiksi aito voi ja kerma ovat. Jopa eri tehtaiden vastaavissa tuotteissa on kuulemma eroja. 

Perjantaina tutustuimme teoriapuoleen. Tutkimme raaka-aineita ja perehdyimme valmiiksi reseptiikkaan. Teimme myös valmisteluita lauantain keitoksia varten. 

Lauantain aloitimme aamukahveilla. Samalla maistelimme eri tehtaiden suklaatuotteita. Nyt osaamme kiinnittää paremmin huomiota tuoteselostuksiin, kun mietimme, mitä suklaata mihinkin juttuun kannattaa käyttää.

Sitten alkoikin varsinainen puuha. Valmistimme neljässä ryhmässä  erilaisia jälkiruokavaihtoehtoja. Vesi kielellä nuuskimme ihania tuoksuja... ja pakkohan oli välillä käydä pistämässä lusikkansa taikinaan ja tutkia, tuleeko varmasti hyvvää. Kovin odotimme sitä hetkeä, milloin sitten pääsisimme valmiita jälkkäreitä maistelemaan. 

Tulihan se hetki lopulta. Voi niitä elämyksiä! Harmi vain, että kovin pian tulivat omat rajat vastaan. Niinpä hieman jäi sitten kotiin viemisiäkin!