Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Paletti kehittyy

22.11.2009 Matti Muukkonen

"Oli se Markku visionääri"

Kyyjärven kunnan ja Keskimaa osuuskunnan omistama Kyyjärven Paletti oy on kymmenvuotisen historiansa aikana vakiinnuttanut paikkansa suomalsten kauppapalvelunähtävyyksien keskuudessa. Palettiin tullaan paikallisesti hoitamaan päivittäisasiointia, kauempaa tekemään erikoisliikeostoksia ja ohikulkumatkalla virkistäytymään. Tulevaisuudessa Paletti pystyy palvelemaan asiakaskuntaansa toivottavasti siten kuin kunnanjohtaja Markku Suuniittu jo vuonna 1990 hahmotteli visiossaan Kyyjärven kunnasta vuonna 2010.

Kyyjärven kunnanhallitus odottaa parhaillaan visiota Paletin tulevaisuudesta. Loppuvuoden aikana Nopolan Kylätalkkarit osuuskunnan kehittämisosasto Janne Pulkkisen johdolla valmistea esityksen vuodenvaihteeseen mennessä, jolloin alkaa varsinainen työ. Jo nyt on kuitenkin selvää, että kiinnostusta Palettiin on esitetty niin toisen päivittäistavarakauppaketjun kuin monien erikoisliikkeidenkin osalta. Myös jäämonitoimitilan, elokuvateatterin ja jopa kunnanviraston sijoittamisesta kauppakeskukseen on puhuttu. Kaikki esitykset eivät välttämättä tule sisältymään Pulkkisen ja hänen tiiminsä lopulliseen esitykseen, mutta tässä vaiheessa kannustan kaikkia ideoimaan jopa villistikin sitä mitä Paletti voisi tulevaisuudessa olla. Näin varmasti parhaiten kunnioittaisimme visionääri Markunkin muistoa.

Kyyjärven Paletti ei välttämättä tulevaisuudessa ole pelkkä kauppakeskus, vaan se voi olla jotain paljon enemmän. Paletti nimensä mukaan on kokoelma erilaisista osatekijöistä, jolloin kauppakeskuksen rinnalla Paletin palasia voivat olla vaikkapa Leirintäalue, Monitoimitalon MiniSpa sekä sellaiset kunnalliset nähtävyydet kuin Mikojanin linna tai vaikkapa hienon perinteen sisäänsä kätkevä Honkalehdon Kievari. Kyyjärven Paletti on siis jotain, joka tulevaisuudessakin on, vaikka varsinaista kuntaa ei joskus olisikaan. Tulevaisuutemme rakentuu nimenomaan laajastiymmärretyn Paletin ympärille, unohtamatta kuitenkaan johtavia yrityksiämme, kuten vaikkapa Betset oy:tä.

Ideoinnin rinnalla vetoan edelleen kaikkiin kuntalaisiin sen osalta, että jaksaisitte nyt tehdä muun muassa kodinremontteja. Tällä hetkellä työvoima on halpaa ja sitä on saatavilla. Lisäksi valtio tukee remontointia merkittävillä verohelpotuksilla kotitalousvähennyksen muodossa. Kun ajoitus vielä osuu kohdille sen osalta, että osa remontista toteutetaan loppuvuoden aikana ja osa alkuvuonna, on hyöty kaksinkertainen. Lisäksi investoimalla itseensä ja asumiseensa, tulee kuntalainen myös auttaneeksi muitakin. Ostamalla toisen työtä,antaa hän tällekin mahdollisuuden ostaa jotain muuta, jonkun toisen lähimmäisen työtä. Siten syntyy hyvinvoinnin kasvun kierre, joka lopulta auttaa meitä kaikkia ja mahdollistaa nykyisten korkeatasoisten palvelujen säilyttämisen. Nyt siis kaikki joukolla suunnittelemaan remontteja vaikkapa Hannu Aumaselta lisätietoja kysyen. Pankinjohtajankin mukaan ovet ovat auki mahdollisille lainaneuvotteluille. Vaikka kunta yrittää kaikin keinoin ylläpitää korkeaa työllisyyttä, ovat meidän panoksemme vain pisara siinä meressä, jonka te kuntalaiset, voitte toistenne hyväksi tehdä! Olkaamme siis solidaarisia toisiamme kohtaan!