Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Jäähallihankkeen selvittely etenee

6.11.2009 Matti Muukkonen

Pikaselvitys osoittaa hankkeen kannattavaksi ja toteuttamiskelpoiseksi, mikäli yksityinen sektori saadaan innostumaan sijoittamisesta.

Kyyjärven kunnan työ- ja elinkeinotoimi on tehnyt nopean yleisselvityksen Paletin yhteyteen ideoista jäähallista. Pikaisen selvityksen mukaan hanke on täysin toteuttamiskelpoinen siten, ettei kunnan rahaa rakentamiseen tarvita, mikäli yksityinen sektori innostuu hankkeesta. ”Tähän mennessä olemme olleet yhteydessä Jääkiekkoliittoon, muutamiin esimerkkikuntiin sekä rahoittajiin. Ei voi muuta sanoa kuin hyvältä näyttää, vaikka pikaisella aikataululla selvitystä tehdäänkin”, kunnanjohtaja Matti Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa tuottava konsepti on muodostumassa lähipäivinä.

Kyyjärvellä aiotaan myös järjestää keskusteluilta hankkeen edistämisestä parin viikon päästä. Kunnan työ- ja elinkeinotoimi kutsuu kaikki kiinnostuneet keskustelemaan aiheesta keskiviikkona 18.11.2009 klo 18 kunnanviraston kokoushuoneeseen. ”Tässä tilaisuudessa lyömme pöydälle ne ajatukset mitkä aiheesta tähän mennessä on saatu kasaan ja tästä aletaan sitten yhdessä käyttäjien kanssa veivaamaan hanketta”, Muukkonen kertoo. Hän toivoo erityisesti, että paikallinen elinkeinoelämä osallistuisi myös tilaisuuteen. Tavoitteena on, että yksityiseltä sektorilta kerättäisiin noin 300 000 euroa pääomaa, jonka turvin hankkeen muu rahoitus voidaan järjestää. Myös valtiolle tullaan tekemään anomus Veikkausvoittovarojen hyödyntämisestä. Paikallinen pankki sen sijaan on jo ilmaissut kiinnostuksensa muodostettavan jäähalliyhtiön rahoittamiseen.

”Hankkeen toteutus arviomme mukaan riippuu täysin siitä löytyykö osakeantiin 300 000 euron edestä kiinnostuneita sijoittajia. Osakesarjoja voidaan rukata myös useita, että kaikki halukkaat pystyisivät osallistumaan kukin sopivalla summalla. Ihmisten kiinnostus tähän hankkeeseen kertoo lopulta sen toteutuuko hanke vai ei”, Muukkonen tuo esiin. Hänen mukaansa pallo on nyt yksityisillä tahoilla.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.