Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvi ryhtyy selvittämään jäähallia

5.11.2009 Matti Muukkonen

Kunnanjohtaja korostaa, että selvittäminen ei tarkoita lupausta rakentaa jäähallia

Kyyjärven kunnan työ- ja elinkeinotoimi ryhtyy pikaisesti selvittämään mahdollisuutta saada jäähalli kunnan alueelle, lähinnä Paletti kauppakeskuksen yhteyteen. Taustalla vaikuttavat Piispalan hallin ”täyteys”, Saarijärven kaupungin kielteinen suhtautuminen osallistua paikalliseen hankkeeseen sekä Karstulan venynyt valmisteluprosessi. Kyyjärvellä konseptia luodaan muutenkin aivan toiselta pohjalta, sillä tarkoituksena olisi kerätä rahoitus yksityiseltä sektorilta, jolloin kunta toimisi korkeintaan lainojen takaajana.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan idea on lähtenyt liikkeelle kuntalaisten, lähinnä juniorijääkiekkoilijoiden vanhempien toiveista. Lisäksi seutukunnalla tuntuu olevan laajemminkin painetta lisäkapasiteetin rakentamiseen eli kysyntää on. ”Kyyjärven etuna sijaintina olisi se, että meille olisi helppo tulla niin Keski-Suomen kuin Pohjanmaankin puolelta. Yhdistämällä jääkiekko Paletin kauppa- ja tulevaisuudessa muihinkin vapaa-ajanviettopalveluihin, olisi Kyyjärvellä myös tarjota ulkopaikkakuntalaisille jotain sellaista, mihin muualla ei ole mahdollisuutta”, kunnanjohtaja Muukkonen tuo esiin.

Hänen mukaansa kunnan työ- ja elinkeinotoimi ryhtyy tässä vaiheessa vasta selvittämään mahdollisia rahoituskanavia ja hajautetun omistuksen mallia. Mahdollisesti halli saataisiin pystyyn jos esimerkiksi 200 tahoa osallistuisi osakeantiin esimerkiksi 1500 euron osuudella. Pelkästään Karstulassa oli lehtitietojen mukaan ollut 70 kiinnostunutta adressin allekirjoittajaa, joten uskon, että kiinnostuneita piensijoittajia varmasti löytyisi riittävästi. ”Tässäkin asiassa yritämme muuttaa ajattelua siihen suuntaan, että tällaisissakin hankkeissa voi kunnan työ- ja elinkeinotiimi toimia kokoonjuoksijana, kunhan vain tulevilla käyttäjillä on kiinnostus pääomasijoituksiin”, Muukkonen kertoo ja muistuttaa samalla, että selvityksen käynnistäminen ei tarkoita lupausta hallista. ”Se toteutetaan, mikäli siihen on liiketoiminnalliset edellytykset”, Muukkonen muistuttaa.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.