Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Esa Oikari saateltiin haudan lepoon

Kyyjärven seurakunnan jäsen Esa Oikari siunattiin Karstulan kirkossa perjantaina 20.11.2009. Siunauksen jälkeen hänet saateltiin sukuhautaan Karstulan kirkkomaahan. Muistotilaisuus oli kotona Kyyjärven Oikarilla.


Laina Kirvesmäki saateltiin haudan lepoon

Katso lisäkuvat   

Aino Tamminen nukkui pois

21.11.2009 Olavi Vallivaara

Aino Tamminen siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 21.11.2009. Hautauksen jälkeen muistotilaisuutta vietettiin kirkon seurakuntasalissa.

Aino Tamminen e.Huhmarkangas syntyi 19.7.1927 Matti ja Hilma Huhmarkankaan 8 lapsisen perheen toiseksi nuorimmaisena lapsena Peuralinnan "Leppälässä". Hän kasvoi ja varttui suuren sisarusparven keskellä. Koulussa käytiin Väärässämäessä ja rippikoulu Alajärvellä. Huumarkankaassa urheiltiin kovasti ja niinpä Ainokin hiihti ja juoksi kilpaa lapsena ja aivan aikuisiälle saakka. Nuoruuden päiviä sävytti sota. Kaksi veljeä, Viljo ja Onni olivat rintamalla. Aino osallistui pikkulottien järjestämään sukkien ja lapasten tekoon. Sodan jälkeen Aino kihlautui ja vihittiin avioliittoon Matinpäivänä 1946 Matti Tammisen kanssa. Hän muutti Matin kotitaloon Saunakylän Pohjoisahoon. Siellä asuivat myös Sulo veljen perhe, Emilia mummo ja Valde setä.

Pohjoisahossa  hoidettiin yhdessä karjaa ja viljeltiin maata.Avioliitosta syntyivät lapset: Lauri, Markku, Marja, Ossi, Jorma, Kari, Pirjo ja Pekka. Parhaimmillaan Pohjoisahossa oli 18 ihmistä ruokapöydässä, kun oli kaksi perhettä, mummo, setä ja kortteerimiehiä. Usein uuni lämpeni leipomista ja ruuanlaitoa varten. Ainolla suuren perheen äitinä ja maatalon emäntänä riittikin töitä. Töiden lomassa hän kävi marjastamassa ja ompeli vaatteita lapsille. Hän oli luonteeltaan ahkera ja sopeutuvainen. Aino-äidille suuri menetys oli, kun Pekka poika Iiris serkkunsa  kanssa hukkui. Sulon perhe muutti 1960-luvun lopulla Vähämäkeen. Uusi koti rakennettiin v.1978. Vanhuuden myötä Aino ja Matti luopuivat talonpidosta ja Lauri on jatkanut perheensä kanssa kotitilalla.

 Vuonna 1994 Aino ja Matti muuttivat asumaan Kyyjärven Lintupurolle. Se oli molemmille mieluista aikaa, ei ollut entisiä huolia ja heillä oli hyvä yhteinen elämä. Aino antautui lukemis-, kudonta- ja ompeluharrastuksille, josta lapset ja lastenlapset saivat nauttia aina mummon sairauteen saakka. Matti puoliso kuoli v.1999. Aino muutti voimien heikennyttyä v.2006 Kivirantaan. Samana vuonna Markku saateltiin viimeiselle matkalle. Tämän vuoden elokuun lopulla elämän voimat ehtyivät sairauden myötä. Aino Tamminen nukkui pois Karstulan sairaalassa 6.11.2009. Häntä jäivät kaipaamaan lapset perheineen, lastenlapset, sukulaiset ja ystävät.

Siunauksen toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina Minna Erkkilä. Muistotilaisuudessa puhuivat kirkkoherra ja Ossi Tamminen, joka muisteli äitiään lämpimin sanoin. Lastenlapset lukivat adressit.

Kuva: Aino ja Matti Tammisen kihlakuva v.1945.