Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Esa Oikari saateltiin haudan lepoon

Kyyjärven seurakunnan jäsen Esa Oikari siunattiin Karstulan kirkossa perjantaina 20.11.2009. Siunauksen jälkeen hänet saateltiin sukuhautaan Karstulan kirkkomaahan. Muistotilaisuus oli kotona Kyyjärven Oikarilla.


Laina Kirvesmäki saateltiin haudan lepoon

Laina Kirvesmäki saateltiin haudan lepoon

7.11.2009 Olavi Vallivaara

Laina Kirvesmäki siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 7.11.2009. Hautauksen jälkeen vietettiin muistotilaisuuttaa Kivirannassa.

Laina Lyydia Kirvesmäki e. Rautakoski syntyi Raution Kirkonkylällä 20.12.1924. Hän varttui Väinö ja Iida Rautakosken perheen toiseksi vanhimpana lapsena Raution Kärkiskylässä, jonne oli siirrytty pian hänen syntymänsä jälkeen. Reunalan koti Kärkiskylässä oli maatalo. Koulun käytyään Laina meni jo 15-vuotiaana töihin Raution Osuuskauppaan.

Porin suviseuroissa v.1946 hän tutustui kyyjärveläiseen Onni Kirvesmäkeen. Parin vuoden seurustelun jälkeen Laina ja Onni vihittiin avioliittoon Reunalan pihamaalla v.1948. Syksyllä 1949 Laina muutti Kyyjärven Lehtolaan ensin miniäksi ja sitten emännäksi. Avioliitosta syntyivät tyttäret: Pirjo, Päivi ja Paula.

Laina ja Onni Kirvesmäki hoitivat tarmokkaasti Lehtolan tilaa Kumpulassa. He rakensivat uuden navetan ja talon, kohensivat ja uudistivat maita sekä huolella hoitivat metsiä. Kodin lisäksi isänmaa ja kotiseutu olivat heille rakkaita arvoja. Kaikkein eniten heitä yhdisti yhteinen usko, jota he halusivat vaalia. Lehtolan kodissa on saatu kokoontua usein seuroihin.

Vanhuuden myötä oli luovuttava karjasta 1990-luvun puolessa välissä. Pian kultahääpäivän jälkeen Onni puoliso sairastui ja nukkui pois alkuvuodesta 2003. Laina eli Onnin kuoleman jälkeen toista vuotta kotonaan. Sairauden myötä hän siirtyi Paulan ja Lassen hoitoon Kyyjärvelle ja sieltä edelleen Kivirantaan, kun voimat heikentyivät. Laina nukkui pois 12.10.2009 Karstulan sairaalassa. Hänen Lilja siskonsa kuoli Rautiossa viisi päivää myöhemmin. Lainaa jäivät kaipaamaan tyttäret perheineen, lapsenlapset, sisaret ja veli perheineen sekä sukulaiset ja ystävät.

Siunauksen kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina toimi Minna Erkkilä. Muistotilaisuudessa puhuivat Erkki Rautakoski, Lainan nuorin sisar Terttu-Kaija ja Paula tytär.