Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Vaikuttava kuorokonsertti

7.12.2009 Minna Erkkilä

Monien mielestä itsenäisyyspäivän kruunaa hyvä mieskuorolaulu. Juuri näin kävi Kyyjärvellä, kun Vetelin mieskuoro konsertoi kirkossa.

 

Kuoroa oli saapunut kuulemaan runsaasti väkeä, kirkko näytti olevan enemmän kuin puolillaan eivätkä kuulijat taatusti pettyneet kuulemaansa. Kuoron sointi oli paikoin aivan ylimaallisen kaunista ja korvia hivelevää.

 

Ohjelmassa oli tuttuja hengellisiä lauluja, sekä perinteisiä että pari vähän uudempaakin. Osa sovituksista oli kuoron johtajan, Juha Saaren omia, mukavan raikkaita ja erilaisia, joita oli mielenkiintoista kuunnella. Kuitenkin esim. Heikki Klemetin Jerusalem ja Franz Schubertin Pyhä, pyhä saksalaisesta messusta olivat juuri niitä tuttuja sovituksia, jollaisena ne on totuttu kuulemaan ja jollaisena niitä odotti tälläkin kertaa kuulevansa.

 

Kaikesta huomasi, että työtä on tehty pitkään yhdessä saman kapteenin johdolla. Laulajien äänet ovat hioutuneet samanlaatuisiksi ja yhteistyö johtajan ja kuoron välillä näytti saumattomalta. Kuorolaiset ja johtaja tuntevat sekä toisensa että esittämänsä laulut jo niin hyvin, että johtaminen voi olla hyvin vähäeleistä, joskus pieni sormenliike kertoo kaiken oleellisen.

 

Konsertin alkuosan jälkeen teologian opiskelija Raimo Kytölä puhui ja diakonissa Riitta Kytölä esitti  runon. Tämän pienen hengähdystauon jälkeen kuoro esitti vielä joukon rakkaita, isänmaallisia lauluja, joita ilman itsenäisyyspäivästä jäisi paljon puuttumaan. Mm. Suomalainen rukous, Kaunehin maa ja Finlandia soivat tunteella ja taidokkaasti.

 

Kyyjärven kirkossa on hyvän akustiikan vuoksi mieluisaa laulaa, sen totesivat myöskin Vetelin kuorolaiset. Kaikkein herkimmät pianissimotkin kuuluivat selvästi ja bassojen mahtava jyminä heidän soittaessaan ”urkuja hongiston” tuntui melkein tärisyttävän lattiaa.

 

Koko konsertin huipennus oli aivan varmasti se, että saatiin vielä kuulla mieluisana yllätyksenä ylimääräinen numero, Veteraanin iltahuuto. Se herkisti kuulijakunnan aivan kyyneliin saakka. Monen paikalla olijan läheinen, veteraani-isä tai –puoliso, on viime kuukausien ja vuosien aikana saanut kutsun viimeiseen iltahuutoon. Oli vaikea irrottautua tuon laulun aikaan saamasta liikuttuneesta tunnelmasta ja lähteä pois.

 

Suomen 92. itsenäisyyspäivä sai ainakin Kyyjärvellä linnan juhliakin upeammat kehykset Vetelin mieskuoron myötä. Sydämelliset kiitokset heille siitä!