Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Saarijärven-Karstulan seudun hengitysyhdistys

3.12.2009 Eila Koskinen/IM/Silmu

Pikkujouluruokailu Ränssin Kievarissa sunnuntaina 29.11.2009.

Säätila ei niin järin jouluinen ollut sunnuntaina, puolenpäivän maissa, kun matkaan lähdimme. Tunnelma muuttui, kun 43 henkilön seurue saatiin mukaan, Kyyjärveltä, Karstulasta, Saarijärveltä, Kivijärveltä ja Kannonkoskelta.

Puheensorina linja-autossa oli hauskaa kuunnella. Tuttavat siellä vaihtoi kuulumisiaan. Olemme jo vanhoja tuttuja myös Ränssin Kievarin yrittäjille ja henkilökunnalle. Kolme teatterimatkaa ja nyt tämä pikkujouluruokailu reissu on sinne tehty.

Nimipäiväonnittelulauluja lauloimme Aimolle menomatkalla ja Antille tulomatkalla, vieläpä kaksi säkeistöä tutusta "biisistä" PALJON ONNEA VAAN. Ruoka oli tosi maittavaa ja upea kattaus noutopöydässä herätti kaikkien ruokahalun. Varmasti monelle tuli oman äidin tekemät jouluruuat mieleen. Lanttulaatikko, imelletty perunalaatikko, Karjalanpaisti ja kinkku ja ne monet muut tutut kala ja vihennesruuat ja salaatit jotka olivat tarjolla. Herkkuja oli siellä monenlaisia.

Ohjelmaakin oli juuri sopivasti. Pannulapun kutojat teki protestin, vääränlainen lanka ja hämärä paikka, tosin takkatuli lämmitti osallistujia mukavasti. Tästä otamme opiksemme. Siis, nyt yhdistyksemme miespuoliset jäsenet, kaikki treenaamaan pannulapun kutomista. Sitäkin taitoa voi joskus pikkujoulureissulla tarvita.

Pekka ja Pentti laulatti meitä. Monta tuttua joululaulua lauloimme yhdessä. Niin, ja se pikkujuttu. Huonosta kelistä riippumatta, itse Joulu-pukki saapui paikalle. Nyt en muistanut kysyä, että millä kulkupelillä pukki oli matkaan lähtenyt. Olimme niin yllättyneitä pukin tulemisesta, näet, aikaisempina vuosina on pukkipoloisella ollut paljon vastoinkäymisiä. Joskus on reki rikki, joskus porolla jalkavaivoja ja muistaakseni, kerran meni sukset ristiin Muorin kanssa, kun pukki ei ole koskaan jouluna kotona. No, vähemmästäkin sitä hermostutaan.

Kotimatkalla yhdistyksemme sihteeri Raija Hakkarainen luki syyskokouksemme päätöksiä.
Vuonna 2010 puheenjohtajana jatkaa Antti Löytönen, sihteerinä Raija Hakkarainen, varapuheenjohtajana Veikko Noponen.
Yhdistyksen hallitus vuodelle 2010:
Irja Jukkala, Karstula
Toivo Korhonen, Kannonkoski
Aune Koskimäki, Saarijärvi
Tuula Mäkinen, Karstula
Erkki Viiru, Karstula.

Kokouksen päätöksiä:
Päätettiin, että yhdistys tukee jäsentensä uintimaksuja Kyyjärven ja Saarijärven uimahalleissa kuluvan vuoden tapaan.
Päätettiin, että yhdistyksemme osallistuu Jämsässä pidettävään ulkoilupäivään, kesällä 2010.
Päätettiin, että osallistumme Anttolanhovin virkistyspäivään kesällä 2010.

Lämpimät kiitoksemme kaikille mukana olleille. Toivottelemme arvoisille lukijoillemme ja yhdsityksemme jäsenille HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA.