Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Joulu lähestyy, kylillä juhlitaan

4.12.2009 Minna Erkkilä

Kaunis talvinen sää, pikkupakkanen ja kuutamo loivat puitteet Vehkaperän joulujuhlalle, joka pidettiin tunnelmallisessa ympäristössä Ansaharjussa.

Pieni joukko kyläläisiä kokoontui Paulan ja Antin kotiin torstai-iltana viettämään joulujuhlaa. Jo pihaan tullessa monet kynttilälyhdyt ja kauniisti valaistu kuusi virittivät mielemme lähestyvän joulun juhlavaan tunnelmaan.

Avara tupa oli koristeltu jouluisasti. Aivan erityisesti ihastelimme kaunista ikkunavalaistusta, jonka Paula oli kehitellyt valoköynnöksestä ja tuikkukynttilöistä. Joku huomasi, että sininen taitaa olla Paulan mieliväri.

Kahvit juotuamme ja muutaman joululaulun laulettuamme Riitta-diakonissa piti alkurukouksen ja hartauden. Meitä muistutettiin Israelin kansan kohtaloiden kautta siitä, miten Jumala ei hylkää omiaan vaikka hänen omansa joskus kääntäisivät hänelle selkänsä. Muistelimme myös niitä tapahtumia, joissa enkeli oli ollut Jumalan sanansaattajana Marian ja Joosefin elämässä ja miten Jumala on niissäkin tapahtumissa vienyt hyvän suunnitelmansa tahtonsa mukaiseen päätökseen.

Minna-kanttori lauloi laulun Riemuitse, tytär Siionin, joka toi Airalle muistikuvan äidistä laulamassa samaa laulua lehmää lypsäessään. Myös Pentti lauloi yhdessä kanttorin kanssa. Ja vielä kuulimme Miljan soittamana joululaulun Koska meillä on joulu. Milja on tänä syksynä aloittanut pianotunnit kansalaisopistossa ja nyt jo menee muutama laulu sointusäestyksellä. Nopeasti sitä oppii, kun on tarpeeksi innostunut.

Joululauluja laulelimme pitkin iltaa ja lopuksi arvoimme herkkukorin ja kakun. Kiitos isäntäväelle, Paulalle ja Antille, että saimme tulla kotiinne.

Muilla kylillä joulujuhlia on seuraavasti:

ma 7.12. klo 19 Koskimäki-Huhtalan joulujuhla ja -myyjäiset Aune ja Tapani Lampilalla

pe 11.12. klo 18.30 Oikarin joulujuhla Jaana ja Asmo Niskalalla

ma 14.12. klo 18 Erätulet syttyvät Nurmijoen kodalla

pe 18.12. klo 19. Kirkonkylän pohjoisen alueen joulujuhla Sirkka Niemisellä

su 20.12. klo 13 Kumpulan joulujuhla Kumpulan koululla

su 20.12. klo 19 Noposenahon joulujuhla Tarja Savilahdella

Tervetuloa kaikkiin näihin tilaisuuksiin! Varatkaa ohjelmaa mukaanne, laulua, runoa, kertomuksia yms.