Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Hiilinielu ei saa muuttua päästölähteeksi poliittisella päätöksellä

Lähtökohtana ilmastonmuutoksen hillinnässä on oltava päästöjen aito vähentäminen. Tehokas tapa lisätä metsien hiilinielua - poliittisista päätöksistä riippumatta - on metsien hyvä hoito, muistutti MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila puheessaan Metsänomistajien Liitto Pohjois-Suomen syyskokouksessa Kemissä 18.12.


Varojen arvostaminen perintö- ja lahjaverotuksessaHyvää joulua ja turvallista matkaaPystykauppajärjestelmä jyrkentää hintojen vaihtelua puumarkkinoillaMTK tuomitsee metsäyhtiöiden puukauppakartellinEhta lähti " toisenlaiseen tuotantoon"Eläinlääkintähuolto

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Ehta lähti " toisenlaiseen tuotantoon"

01.12.2009 Antti Mäkelä

Lähden tässä kaupunkiin ,että peskää minut etten haisisi navetalle,siitä ei kaupugin pojat tykkää.

Koivukankaan tilalle soitti jalostuskonsulentti lokakuussa että teillä olisi sellainen hieho joka kelpaisi alkiotuotantoon että myyttekö eläimen.Pienen harkinnan jälkeen päätimme että olkoon menneeksi voisihan siitä useampikin karjanomistaja saada hyvää ainesta omaan karjaansa alkioitten muodossa.Valinta Asmo ydinkarjaan ois lokakuun lopussa.

2.11.2009 Tuli sitten tieto että teidän Ehta niminen hieho on valittu Asmo ydinkarjaan päivämäärällä 30.10.2009. Sitten alkoi kaikkien näytteiden otto niin hiehosta kuin koko karjasta.osa näytteistä kesti valmistua liki kaksi viikkoa,ja papereiden tulisi olla viikkoa ennen perillä noutopäivää joka oli suunniteltu 1.12.2009.Kaikki näytteet saatiin ajoissa ja ne olivat puhtaat ja terveystodistuksen hiehosta ja koko karjasta täytti Eläinlääkäri Matti Rissanen joka on vuosia hoitanut karjan.Sitten paperit postiin ja odottelemaan.

Valintakriteeri hieholla ydinkarjaan on: ikä valintahetkellä noin 3-6 kk, isä valio tai tuontisonni, emä sonninemätasoa, odotusarvo mielellään yli +16, kasvu normaali ei rakennevikoja, luonne normaali, suku täytyy olla kantakirjassa. Nämä kaikki kriteerit täytty Ehtan kohdalla jonka odotusarvo oli +21.Ehtan kantakirjanumero 1296936 A

Sitten ydinkarjasta tuli tieto että noutopäivä on tuo 01.12.2009 ja ennen noutoa täytyy hieho pestä ja desingfioida ettei mitään pöpöjä lähde mukaan ,siinä pestessä juteltiin että pitäisiköhän nämä kyntösetkin lakata ,mutta jätettin kuitenkin lakkaamatta.Sitten noutoauto tuli ajallaan ja ei muuta kuin kyytiin ja kohti kaupunkia.

Sitten kun Ehtasta huuhdellaan alkioita on kasvattajatilalla etuosto-oikeus ostaa 2 ensimmäistä alkiota itselleen 100 € kappale+alv /alkio  jotka varmaan tullaan ostamaan niin jää omaankin karjaan Ehtasta jälkeläisiä .Hiehojen alkiot on ASTU nimisiä ja Asmo emien ASMO nimisiä.Nyt ei sitten voi muuta kuin toivoa että kaikki menisi hyvin siellä suuressa maailmaassa ja jäisi mahdollisimman hyviä jälkeläisiä.