Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kunnanvaltuusto hyväksyy budjetin maanantaina

17.12.2009 Matti Muukkonen

Kunnanhallitukselta yksimielinen esitys ensi vuoden talousluvuista

Kyyjärven kunnanvaltuusto saa maanantaina käsiteltäväkseen kunnanhallituksen yksimielisesti tekemän budjettiesityksen. Kunnanhallituksen budjettiesityksessä kunnan ensi vuoden tuloksen arvioidaan olevan 87 697 euroa ylijäämäinen huolimatta siitä, että kunnanhallitus esittää valtuustolle seutukunnan kovinta elvytysbudjettia. Talousarvioehdotuksessa kunta tekee käyttötalousinvestointeja reilut 1,3 miljoonaa euroa, joka suhteutettuna asukaslukuun on yli kaksinkertainen määrä Saarijärveen nähden ja lähes kolminkertainen suhteessa Karstulaan. Sen sijaan pärjätäkseen pääkaupunki Helsingille, tulisi Kyyjärven investoida vielä 1 miljoona euroa enemmän. Investointeihin on mahdollisuus, koska kunnan menot ja tulot ovat tasapainossa, sillä vuosikate on nousemassa ensikin vuonna jopa yli puoleen miljoonaan euroon.

Käyttötalouden menot tulevat ensi vuonna nousemaan noin 300 000 eurolla eli 4,1 prosentilla. Kysymys on tietoisesta, erityisesti hallinto- ja kehittämispalveluihin ja siellä erityisesti työ- ja elinkeinotoimeen tehtävästä lisäpanostuksesta, joka näkyy lisäkäsinä kuntalaisten hyvinvoinnin lisäämisessä uusien työpaikkojen ja yritysten synnyn tukemiseksi. Vuosien 2010–2011 ajaksi kunnanhallitus on hahmotellut kesästä alkaen neljää politiikkaohjelmaa (täystyöllisyysohjelma, paikallisen koulutuksen ohjelma, master plan -yhteiskuntasuunnitelma, terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ohjelma), jotka toimittavat seuraavina vuosina kunnan strategian virkaa. Aiempi strategia päättyi tähän vuoteen.

Kunnanjohtaja Matti Muukkonen on tyytyväinen kunnanhallituksen linjauksiin, sillä nyt käsiteltävänä olevalla budjetilla voidaan helposti vastata ajan haasteisiin. ”Budjetti sisältää muun muassa oppisopimustuen kolminkertaistuksen, työllisyyden tukiostoja 20 000 eurolla sekä tärkeän yhteiskuntasuunnitteluohjelman käynnistämisen”, Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa oli myös hyvä, että kunnanhallitus pääsi yksimielisyyteen budjetista hyvässä hengessä ja neuvotellen, joka tietänee talousarvioehdotukselle hyvää vastaanottoa myös valtuustossa. ”Enemmistö kunnanvaltuutetuista istuu kunnanhallituksen pöydän ympärillä, jolloin budjetilla lienee automaattisesti ainakin heidän jakamaton tukensa”, Muukkonen iloitsee.

Investoinneista merkittävimmät liittyvät vanhainkodin ja päiväkodin remontteihin sekä infrastruktuurin rakentamiseen. ”Lisäksi muutin budjettiehdotustani kunnanhallituksessa sen osalta, että aiemmista tiedoista poiketen katuvalo-ohjelma saatetaan loppuun jo ensi vuonna. Kun tämä kävi hallitukselle, niin varsinaisia kiistakysymyksiä ei kunnanhallituksen ja valtuuston välillä liene”, Muukkonen kertoo. Muista investoinneista kunnanjohtaja tuo esiin sivistystoimen suunnitelman rakentaa toimintapuisto koulun läheisyyteen, kunnanhallinnon tuottavuutta parantavien asianhallinta-, kiinteistöhallinta- ja vesilaskutusohjelmien hankkimisen sekä luottamushenkilöille ostettavat kannettavat tietokoneet.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.