Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Puolustusvoimien aluetoimiston päällikkö tutustui Kyyjärveen

18.12.2009 / Työ- ja elinkeinoasiat / Tuomas Tiihonen

Puolustusvoimien Keski-Suomen aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Jouni Tuominen kävi tutustumassa Kyyjärven kuntaan keskiviikkona 16.12. Elokuun alussa nykyisessä tehtävässään aloittanut Tuominen vieraili kauppakeskus Paletissa, kunnanvirastolla sekä Tulostekniikka Oy:n ja Betset Oy:n toimitiloissa. Siirtymäajot kohteiden välillä suoritettiin maisemareittejä kirkkaassa pakkassäässä hyödyntäen ja samalla kunnan nähtävyyksiin tutustuen.

Iltapäivän aloittaneen lounaan yhteydessä Tuominen tapasi paikallisia politiikan ja yrityselämän edustajia keskustellen mm. varautumisesta rauhan ajan kriiseihin. Everstiluutnantti Tuomisen mukaan esimerkiksi veden ja sähkön jakelussa tapahtuviin häiriöihin varautuminen on parasta mahdollisten akuuttien kriisitilanteiden ennakointia, jossa ei pitäisi enää nykyään olla sijaa kylmän sodan aikaisille skenaarioille.

Tuore aluetoimiston päällikkö kertoi olevansa tyytyväinen pohjoiseen Keski-Suomeen suuntautuneisiin tutustumiskäynteihinsä. Vastaanotto on ollut joka paikassa erinomaista ja niin kuntiin kuin niiden toimijoihinkin tutustuminen mutkatonta. Vierailut tarjoavat vastavuoroisesti isännille mahdollisuuden tutustua puolustusvoimien uusien aluetoimistoiden toimintaan. 

Aluetoimistot korvasivat vuonna 2008 entiset sotilasläänit. Niiden tehtäviin kuuluu mm. kutsuntojen järjestäminen, paikallispuolustuksen suunnittelu, viranomaisyhteistyö ja vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan tukeminen. Myös kriisitilanteissa yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeimpien henkilöiden varaaminen kuuluu aluetoimistojen tehtäviin, ja lounaan yhteydessä käytiinkin hyvähenkinen keskustelu toiminnon jatkokehityksestä Kyyjärven kunnassa.

Everstiluutnantti Tuominen on aiemmin toiminut mm. maavoimien esikunnan kanslian päällikkönä. Tässä tehtävässä hän edusti tulevaa käyttäjää, kun maavoimien esikunta muutti vuonna 2007 Helsingistä Mikkeliin.

Kuvassa: Betset Oy:n Reijo Löytönen (vas), kunnanjohtaja Matti Muukkonen ja Keski-Suomen aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Jouni Tuominen keskustelevat Betsetin tuotantohallissa. Rakennusaiheinen puheenvuoro on kuvaushetkellä everstiluutnantilla.