Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven talousarviolla panostetaan työllisyyteen

22.12.2009 Matti Muukkonen

Valtuusto lähes yksimielinen talousarviosta.

Kyyjärven kunnan maanantai-iltana hyväksymä talousarvio vuodelle 2010 tekee merkittäviä lisäpanostuksia erityisesti työllisyyteen. Keskeisenä elementtinä on työ- ja elinkeinotoimen vahvistaminen muun muassa henkilölisäresursseilla sekä työllisyyttä edistävillä määrärahoilla. Entisten elinkeino- ja maaseutuelinkeinotukien rinnalle muodostettiin 20 000 euron määräraha työllisyyden hoitoon, josta kunnanhallitus on jo aiemmin päättänyt kohdentaa osan työpajatoiminnan toteuttamiseen. Myös nuorisotyöttömyyteen pyritään puuttumaan erityisesti oppisopimustukea korottamalla jopa kolminkertaiseksi nykytilasta.

Uutta talousarviossa on myös neljän politiikkaohjelman käynnistäminen. Tulevaisuudessa politiikkaohjelmat (täystyöllisyysohjelma, paikallisen koulutuksen ohjelma, Master plan, terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ohjelma) korvaavat tähän vuoteen päättyvän kuntastrategian poliittisen suunnittelun välineenä. Ohjelmien rahoitukseen on hyödynnetty laajasti erityisesti EU- ja kansallisia tukia, mutta yleiseksi yhdyskuntasuunnitelmaksi tarkoitetun Master Planin rahoittaa kunta itse. Tämän ohjelman toteuttaminen olikin ainoa asia, josta valtuustossa äänestettiin. Äänin 14 (JAA: Bergman, Honkanen, Humalajoki, Huumarkangas, Kainu, Lahtinen, Lampila, Niskala, Paananen, Peltola, Saukko, Tamminen, O., Tamminen R., Uusisalo) -3 (EI: Lautanen, Viiru, Salama) kunnanhallituksen esitys sai kuitenkin myös valtuutettujen tuen.

”Kuntatalouden kannalta talousarvio on tasapainoinen ja tarkasteltaessa investointeja viiden vuoden tähtäimellä, teemme niitä juuri oikeaan aikaan. Koska kunta ei tarvitse syömävelkaa, voidaan hetkellisesti velkaantua investoinneista johtuen enemmän, joskin investointiohjelma tasoittuu tarkastelujaksolla”, kunnanjohtaja Matti Muukkonen kertoo.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.