Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven kunnanjohtajan budjettiesitys ylijäämäiseksi

30.11.2009 Matti Muukkonen

Myös kuluva vuosi onnistunut ennakoitua paremmin

Kyyjärven kunnanjohtajan Matti Muukkosen keskiviikkona julkistettava budjettiesitys on päätymässä lähes satatuhatta euroa ylijäämäiseksi. Ylijäämää näyttää kertyvän siitäkin huolimatta, että Kyyjärvi on budjettiesityksen mukaan toteuttamassa kokoonsa nähden mittavaa 1,35 miljoonan euron investointiohjelmaa ja panostamassa muun muassa kehittämis- ja elinkeinosektorille huomattavassa määrin aiempaa enemmän. Palveluita Kyyjärvellä ei ole leikattu, vaan taloutta on kunnostettu muun muassa työllisyyteen aktiivisesti vaikuttamalla.

Kyyjärven vuosikate näyttäisi kipuavan reilusti yli puoleen miljoonaan, joka viittaa kunnan käyttötalouden olevan vahvasti tasapainossa. Edelliseen vuoteen nähden talousarvion vuosikate näyttää kasvavan lähes puolitoistakertaiseksi. Käyttöomaisuusinvestointeja aiotaan rahoittaa noin miljoonan euron lisälainalla, jotka kuitataan tulevien vuosien tiukemmalla investointiohjelmalla.

Kunnanjohtaja Muukkosen mukaan hänen tavoitteenaan on ollut alijäämäinen budjetti, sillä ylijäämä tässä yleisessä taloudellisessa tilanteessa viestii siitä, että emme edelleenkään panosta tarpeeksi työllisyyteen ja hyvinvointiin. ”Nyt budjettiin syntyvä ylijäämä vastaa noin 0,5 prosenttia kunnallisverossa, jota jo aiemmin ehdotin kevennettäväksi juuri vastaavalla summalla. Kunnanvaltuusto on kuitenkin linjannut prosentin säilyvän nykyisessä 19:ssa, jolloin tuo puolen prosentin ilmainen laina kuntalaisilta, jää nyt sitten mukavaksi puskuriksi ensi vuodelle”, Muukkonen tuumii.

Kunnanjohtajan mukaan myös kuluva vuosi on onnistunut yli odotusten. ”Ensimmäisen kymmenen kuukauden tuloslaskelma näyttää yli 900 000 euron vuosikatetta ja tulevien poistojen myötä päästäneen noin puolen miljoonan euron tulokseen. Esimerkiksi hallinto- ja elinkeinopalvelut on alittanut budjettinsa muun muassa onnistuneiden resurssien uudelleen allokointien seurauksena yli 8 %-yksiköllä”, Muukkonen kertoo.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.