Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English


Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Vuokra-asuntojen hallinnossa havaittiin jälleen uusi ongelma

9.12.2009 Matti Muukkonen

Asukasdemokratialain aktiivisemmalla soveltamisella olisi yhtiötä voitu valvoa paremmin

Kyyjärven Vuokra-asunnot oy:n sisäisien selvitysten seurauksena on yhtiön hallinnossa havaittu jälleen uusi ongelma liittyen arava-vuokra-asuntoja koskevan lainsäädännön noudattamiseen. Asukasdemokratiaa koskevien lakien aktiivisella soveltamisella, olisivat taloudelliset ongelmat voitu havaita jo selvästi ennen nyt valmistuneita tuoreita selvityksiä. Yhteishallinnosta vuokrataloissa annetussa laissa (649/16.7.1990, ks. http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1990/19900649) arava-asuntoja hallinnoiva yhtiö, sekä muukin jonka omistaja niin on päättänyt, on velvollinen osallistuttamaan asukkaat muun muassa talousarvion valmisteluprosessiin sekä muihin keskeisiin laissa säädettyihin talous- ja hallintokysymyksiin. Asukkailla on myös oikeus asettaa valvoja seuraamaan ja tarkastamaan yhtiötä. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) vuoden 2009 kuntatilastojen mukaan yli ¾:aa Kyyjärven Vuokra-asunnoista kuuluu lain soveltamisalaan suoraan.

Yhtiön toimitusjohtaja Matti Muukkonen havaitsi puutteen täydennyskoulutusjaksonsa aikana. ”Tämä tuli täytenä yllätyksenä minulle ja hallitukselle, koska emme tunteneet lainsäädäntöä tältä osin. Toisaalta yhtiön hallinnollisista asiakirjoista ei käy ilmi, että lakia olisi ennenkään tältä osin noudatettu, mutta sitä ei voida pitää perusteena huhtikuun alun jälkeiselle asioiden tilalle, josta pahoittelemme asukkaita”, Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa jo vuonna 1990 säädetyn lain soveltamista aletaan nyt pikaisesti valmistella ja yhtiön hallitus käsitteleekin asiaa maanantain ”kriisikokouksessaan”, jonka pääpaino on kuitenkin yhtiön taloudellisessa tilanteessa.

”Ikävä juttu vaan, että näitä ongelmia tulee nyt esiin lähes joka päivä kun sisäinen selvityksemme etenee”, Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa lain soveltamatta jättämisestä ei ole säädetty rangaistusta, mutta se ei oikeuta lainvastaisen tilan syntymiseen. Muukkosen mukaan asia kuitenkin todellakin pyritään laittamaan mahdollisimman nopeasti kuntoon.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, 050-3522394, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi

Aiemmin aiheesta:

8.12.2009 Kyyjärven Vuokra-asuntojen ongelmat selvitykseen
7.12.2009 Kyyjärven Vuokra-asunnoissa edelleen paljon selvittämistä
12.11.2009 Kyyjärvi myymässä vuokra-asuntojaan
6.11.2009 Kyyjärvi kuuntelee tarjouksia vuokra-asunnoista
18.8.2009 Kyyjärven vuokra-asuntojen remontti maksaisi 1,4 miljoonaa
6.7.2009 Kyyjärvi selvittää lisäasuntojen rakentamista
9.4.2009 Vuokra-asuntoja?
27.3.2009 Kyyjärvellä siirrytään aktiiviseen talouspolitiikkaan
3.2.2009 Kyyjärvi keskittää tytäryhtiöiden johdon kunnanjohtajalle