Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven työllisyysprojektille huippurahoitus

31.12.2009 Matti Muukkonen

Täystyöllisyysohjelma käyntiin - kunnanjohtajan mukaan päättyvän vuoden toimenpiteet eivät ole mitään verrattuna ensi vuoteen

Kyyjärven kunnan työ- ja elinkeinoprojekti on saanut Keski-Suomen TE-keskukselta (1.1. alkaen ELY-keskus) huippurahoituksen Nopolan Kylätalkkarit osuuskunnan toimintaan vuodelle 2010. TE-keskuksen nyt myöntämä rahoitus on kokonaisuudessaan 72 500 euroa, mutta yhdessä osuuskunnan oman 13 000 euron ja kunnanvaltuuston talousarviossa hankesihteerin tehtäviin budjetoiman 12 000 euron kanssa projektin kokonaisrahoitus nousee lähes 0,1 miljoonaan euroon (97 500 euroa). Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan rahoituksen toteutumista tässä laajuudessa puoli vuotta vanhalle projektille voidaan pitää lähes käsittämättömänä. ”Kuten eräs seudun työllisyysasiantuntijoista sanoi, taitaa TE-keskus luottaa projektiimme aika paljon”, Muukkonen virnistää.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan nyt myönnetty rahoitus mahdollistaa kunnan täystyöllisyysohjelman toteuttamisen ainakin ohjelmakauden ensimmäiseltä vuodelta, jonka jälkeen voidaan aikaansaatua vasta oikeasti arvioida. ”Joka tapauksessa unelmamme rakenteellisesta nollatyöttömyydestä on jälleen askeleen verran lähempänä”, Muukkonen tuo esiin varsinaisen työn alkamista. Samoilla linjoilla on myös osuuskunnan toiminnanvetäjänä kesäkuun alusta toiminut Janne Pulkkinen, jonka mukaan ”tyhjästä ja onnistuneesta olosta huolimatta työ on edelleen kesken”. Tämän vuoden aikana osuuskunnan kautta on synnytetty jo lähes 20 uutta työpaikkaa, joka vastaa 2-3-prosenttiyksikköä kunnan työllisyydessä.

Nyt syntyvä rahoitus mahdollistaa muutoksia myös työ- ja elinkeinotiimin organisoitumiseen. Kunnanvaltuuston hyväksymän talousarvion määrärahojen puitteissa kunnanjohtaja on päättänyt siirtää Janne Pulkkisen työ- ja elinkeinoprojektin johtajaksi ajalle 1.2.-31.12.2010, jonka tilalle osuuskunta on rekrytoimassa päätoimista toimitusjohtajaa. Lisäksi osuuskuntaan muodostuu kehitysjohtajan vakanssi, jonka täyttämisestä päätetään toimitusjohtajan valinnan jälkeen. Hankesihteerinä, jota käytetään myös lisärahoituksen hankkimisessa kunnan ja kuntalaisten hankkeisiin jatkaa edelleen Mika Isoniemi.

Seuraavassa vaiheessa työ- ja elinkeinoprojektissa tullaan käynnistämään Alihankintakeskus ja nuorten työpaja entisissä LadyX:n tiloissa. Lisäksi osuuskunnan kauppa ja verkkokauppa nopo.fi tulevat aloittamaan vuodenvaihteessa uusissa tiloissa ns. Taipaleen kiinteistössä. Tarjolla tulee olemaan entistä laajempi palveluvalikoima muun muassa naisille, lapsille ja tietotekniikkamurheista kärsiville. Muista kunnan työ- ja elinkeinoprojektin hankkeista ja kuntalaisille suunnatuista tukitoimista tullaan informoimaan lähiaikoina.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394 ja Janne Pulkkinen, janne.pulkkinen@kyyjarvi.fi, 044-4597077.