Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven kunnanjohtaja esittää kuntajakoselvitykseen yhtymistä

14.1.2010 / Matti Muukkonen

Kyyjärven kunnanhallitus saa ensi maanantaina käsiteltäväkseen Saarijärven ja Viitasaaren kaupunkien esityksen kuntajakoselvityksen tekemisestä Pohjoisen Keski-Suomen alueella. Kunnanjohtaja Matti Muukkosen päätösehdotuksena on, kunnanvaltuuston aiempien linjausten mukaisesti, että kunnanhallitus esittäisi kunnanvaltuustolle kuntajakoselvitykseen yhtymistä. Muukkosen mukaan kuntajakoselvityksen teettäminen on edellytys riittävän selvyyden saamiseksi onko Kyyjärven edun mukaista osallistua mahdolliseen kuntajaon muuttamiseen.

Muukkosen näkemyksenä on, ettei kunnalla ole tällä hetkellä riittävää informaatiota tehdä kielteistä päätöstä selvityksestä varsinkaan tilanteessa, jossa edellinen selvitys on osoittanut kuntajaon muuttamisen olevan kunnan edunmukaista. ”Virkamiehenä koen myös, että kunnanvaltuuston aikaisempi linjaus sitoo minua ja kunnanhallitusta sen verran, ettei muuntyyppistä esitystä oikein parane edes kynästäni valtuustolle lähettää”, Muukkonen kertoo. Hän kuitenkin edelleen korostaa, että päätösvalta asiassa on nimenomaan kunnanvaltuustolla, eikä kellään muulla. ”Demokratian lähtökohta on, että se, jolle kunnan historian kannalta merkittävimmässä päätöksessä on annettu, sen todella tekee”, Muukkonen tuo esiin.

Kunnanjohtajan näkemyksen mukaan kuntajakoselvitysasia ei ole Kyyjärven kannalta yksiselitteinen, sillä sen ympärille kietoutuu myös kunnan henkilöstöön tulevina vuosina iskevä eläköitymiskierre. ”Meiltä jää omasta hallinnostamme huomattavasti ihmisiä pois tulevaisuudessa, joka aiheuttaa lisää päänvaivaa. Enkä toisaalta tiedä saisimmeko edes tulevaisuudessa niin kokenutta väkeä kuin meillä tällä hetkellä on”, Muukkonen kertoo tulevaisuuden haasteista. Hänen mukaansa kuntajakoselvitys on myös tärkeä kunnan väestökadon kannalta. ”Yhden poismuuttajan vaikutus tuloihimme on noin 4000 euroa, jolloin viime vuosien yleisen reilun parin kymmenen vaikutus on lähes 100 000 euroa vuodessa. Tätä ei taloutemme montaa vuotta kestä”, Muukkonen kertoo.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394