Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven kunnanhallitus esittää valtuustolle kuntajakoselvitykseen yhtymistä

Kunnanvaltuusto päättää asiasta 25.1. klo 19 alkaen

Kyyjärven kunnanhallitus päätti maanantai-iltana yksimielisesti esittää valtuustolle, että kunta osallistuisi Saarijärven ja Viitasaaren kaupunkien ehdotukseen käynnistää kuntajaon muuttamiseen Pohjoisessa Keski-Suomessa tähtäävä kuntajakoselvitys. Kunnanhallituksen näkemyksen mukaan asia on kuitenkin valtuuston päätettävissä, kuten myös lopullinen päätös siitä mihin toimiin mahdollinen selvitys antaa aihetta. Kunnanhallitus liittyi näin ollen Saarijärven, Viitasaaren ja Kivijärven valtuustojen näkemykseen selvityksen tarpeellisuudesta. Tähän mennessä vain Kinnula on virallisesti ilmoittanut, ettei se aio osallistua alun perin kahdeksalle kunnalle aiottuun selvitykseen.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan kunnanhallitus kävi hyvän keskustelun selvitykseen osallistumisen ja siitä poisjättäytymisen eduista ja haitoista. ”Kuten olen jo aiemmin todennut, on kysymys mahdollisesta liitoksesta sen verran merkittävä, että asiaan liittyy niin moninaisia kysymyksiä, jotka kunnanhallituksen jäsenet mielestäni oivasti toivat esiin”, Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa seuraava vaihe on ensi maanantain kunnanvaltuusto johon mielenkiintoisen asian käsittelyä seuraamaan, voidaan odottaa laajaa yleisöä niin paikanpäälle kuin netti-tv-lähetykseen kunnan verkkopalvelu nopolanews.fi –palvelun kautta.

Kuntajaon muuttamiseen tähtäävä selvitys on alustavien tietojen mukaan tarkoitus toteuttaa valtionvarainministeriön kustantamana kuntajakolain tarkoittamana ns. erityisenä selvityksenä, jossa voidaan aiempaa paremmin huomioida kahden kaupungin selvitystyöstä aiheutuvat haasteet. ”Mielenkiinnolla odotan valtuuston päätöstä”, Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa maanantaihin mennessä on myös tiedossa muutamien muiden kuntien kannat, joista varmaan erityisesti Kannonkosken näkemys on koko selvityksen toteutumisen kannalta merkittävin, sillä onhan kunta maalinkki nyt jo selvitykseen mukaan lähteneiden välillä.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394