Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Liikunta toimii usein kuin lääke

Liikunnasta saatu nautinto, virkistys ja kunnossa pysyminen kannustaa reippailemaan. Monenlaista ryhmätukea on tarjolla.


EL:n Teatteri- ja risteilymatka

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Liikunta toimii usein kuin lääke

27.1.2010 Tuula Härkönen / sos.terv.

Liikunnasta saatu nautinto, virkistys ja kunnossa pysyminen kannustaa reippailemaan. Monenlaista ryhmätukea on tarjolla.

 Iän myötä toiminta- ja suorituskyky heikkenee, mutta liikunnan avulla tätä voidaan hidastaa ja ehkäistä. Fyysinen ja henkinen toimintakyky säilyy ja uusien sairauksien synty estyy. Liikunnalla voidaan hoitaa monia sairauksia. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Liikunnasta hyötyvät eniten juuri ikääntyneet:pienetkin vaikutukset saattavat olla hyvin ratkaisevia toimintakyvyn ja elämänlaadun kannalta.

Tiesitkö, että liikunta ehkäisee mm. seuraavia sairauksia: masennus, osteoporoosi, metabolinen oireyhtymä, ylipaino, kohonnut verenpaine, kolesteroli, korkea verensokeri, aikuisiän diabetes, veritulppa, verenpaine- ja sepelvaltimotauti, aivohalvaus, paksusuolisyöpä, sydäntautien riskitekijät, tuki- ja liikuntaelin sairaudet.

Liiku joka päivä; kuntoile kunnolla 3 - 5 kertaa viikossa. Kansalaisopiston liikuntapiirit antavat mukavaa ohjausta ja ryhmätukea:

Tiistaisin klo 10 -11 ns. Hannun jumppa liikuntasalilla (kuva).

Vesijumppaa maanantaisin klo 19 - 19.45 monkkarilla. 

Nyt helmikuussa alkaa uutena Starttijumppa keskiviikkoisin klo 17 - 18 nuorisotalolla. Lihaskuntoa ja liikkuvuutta sekä miehille että naisille.  Kevään aikana 10x, hinta 10 euroa. Sopii "alkajille", ei hyppyjä.

Lisäksi kuntosali on käytössä: eläkeläisille varattu ke klo 15 - 16.30.

Hyvinvointiryhmä kokoontuu maanantaisin klo 15 nuorisotalolla - siellä on vatsa-selkälihas-venyttelyvartti.

Muitakin ryhmiä on ja peliporukoita. Hiihtäminen, kävely, lenkkeily yksin tai yhdessä....

PS   "Liikuntalääkkeellä" on vähemmän sivuvaikutuksia ja se voi auttaa oireisiin, joihin ei ole lääkettä!!!!

PS PS Yhdessä liikkuminen lisää hyvänolontunnetta. Faktaa, mikäli uskomme Oxfordin yliopistossa tehtyä tutkimusta ja mehän uskomme. Endorfiini- ( eli hyvänolon tunteeseen vaikuttava) hormonia erittyy liikunnassa - ja sitä erittyy elimistöön enemmän, jos urheilemme yhdessä jonkun kanssa.  --- Ilmankos meillä on tuolla jumpassa niin mukavaa: kuten kuvasta näkyy!!!