Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Katso lisäkuvat   

Veikko Noponen saateltiin viimeiselle matkalle

20.3.2010

Veikko Aatos Noponen siunattiin lauantaina 20.3.2010 Kyyjärven kappelissa. Muistotilaisuus on hautauksen jälkeen kirkossa.

Veikko Aatos Noponen syntyi "Rannilassa" Kyyjärvellä 2.11.1936. Hänen ollessaan pikku poika Nikolai isä kaatui sodassa. Aili äitin ja Tuovi sisaren kanssa Veikko jäi sotaorvoksi. Äidin avioiduttua Allanin kanssa sai Veikko vielä pikkuveljen Keijon. Veikko kävi Kyyjärvellä kansakoulun. Lukuharrastuksen hän sai jo lapsuudessa ja se jatkui läpi elämän. Nuoruusvuosina Veikko muutti perheen mukana Nurmijoelle. Nuorena hän oli töissä Etelä-Ruotsissa ja autohommissa kotona. Avioliittoon Veikko vihittiin v.1957 Marian kanssa. Avioliitosta syntyivät lapset: Juhani ja Ilona. Yritystoimintaan, automiehenä, Veikko harjaantui jo kotona Allan isäpuolensa mukana. Oma kuorma-auto hänellä oli koko ajan. Hän ajoi aluksi hiekkaa, tukkeja ja lopuksi kahdellakin autolla turvetta sekä haketta. Veikko oli luonteeltaan ahkera ja tarkka yrittäjä, jolla oli myös rohkeutta ja taitoa kehitellä käsillään omia suunitelmiaan. Niitä hän halusi myös eläkepäivinään toteuttaa. Hän jäi eläkkeelle yritystoiminnasta 1990-luvun lopulla ja myi kuorma-autot pois. Oman koti "Koivukumpu" hankittiin 1960-luvun alkupuolella ja uusi koti valmistui v.1973.  Juhani pojan ja vähän myöhemmin kesällä v. 2007 Maria puolison äkillinen poislähtö olivat Veikolle suuria menetyksiä.  Elämä jatkui omassa kodissa työn ja harrastusten merkeissä. Suhde Ilona tyttäreen tuli entistäkin läheisemmäksi. Kesken arkisten askareitten päivät täyttyivät kotipihalla 1.3.2010. Veikkoa jäivät kaipaamaan Ilona tytär ja Tuovi sisar sekä Keijo veli perheineen sekä muut sukulaiset ja ystävät.

Muistotilaisuudessa Ilona muisteli sanoin ja kuvin isäänsä yhdessä ystävien muistopuheiden kanssa. Kirkkokuoron miehet lauloivat kappelissa ja kirkossa, kanttori Minna Erkkilä lauloi. Adressin luvun jälkeen soitti kanttori Susanna Oikari ja Selina Yli-Yrjänäinen. Loppuhartauden piti khra Olavi Vallivaara