Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Elinkeinotoimi päivittää yritystietokantaa

Kyyjärven yrityksiä pyydetään tarkistamaan tietonsa kunnan verkkosivujen elinkeinot kohdasta osoitteesta http://www.kyyjarvi.fi/fin/etusivu/yritykset/yritykset/?id=311



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvi haluaa keskittää kaupan Paletin ympäristöön

18.4.2010 Matti Muukkonen

Kunnanjohtaja: "Päätös Paletti II-rakennuksesta tehtävä ennen mahdollisen yhdistymissopimuksen hyväksymistä".

Kyyjärven kunta haluaa, että Pohjoisen Keski-Suomen ja Järvi-seudun kaupankäynti keskittyy VT13 ja Sinisen tien risteysalueelle, jossa sijaitsee vuonna 1999 rakennettu Kauppakeskus Paletti. Parhaillaan kunta on viimeistelemässä kaavaluonnosta, joka mahdollistaa kauppakeskuksen laajentamisen ja kauppapalvelujen kehittämisen risteysalueella. Kaavasta on tehtävä vielä ympäristövaikutusten arviointi, mutta todennäköisesti kunnanvaltuusto saa Paletin aluetta koskevan kaavan käsittelyynsä vielä ennen syksyä.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan kaava on alkusoittoa Kyyjärven kehittämiselle tulevina vuosina. Tarkoituksena on, että aktiivisella maankäytöllä pystyttäisiin Kyyjärvelle pysäyttämään yhä suurempi osa nykyisin risteysalueen läpivirtaavasta 1,1–1,3 miljoonan auton virrasta. ”Tästä virrasta meillä on vielä paljon kyntämätöntä sarkaa”, Muukkonen toteaa. Hänen mukaansa nyt voisi olla erinomainen sauma investoida Kyyjärvelle, sillä muutaman vuoden päästä alue on kovin erilainen kasvun keskus.

Myös kunnan enemmistöomistamaa kauppakeskus Palettia kehitetään parhaillaan. Heti virkakautensa alussa keväällä 2009 kunnanjohtaja Matti Muukkosen lanseeraama ”Paletti II” -työnimellä kulkeva projekti on kaikessa hiljaisuudessa edennyt nyt pisteeseen, jossa tarjouspyynnöt arkkitehtipiirustuksista ovat jo lähteneet ja nykyiseen Paletti I-rakennukseen tehdään vielä loppukevään aikana kuntokartoitukset. ”Meillä on tällä hetkellä tiedossa kiinnostuneita tulijoita enemmän kuin Paletti I-rakennuksessa on kokonaisuudessakaan tilaa. Toivottavasti saamme rakennuspäätökset aikaan jo ennen tulevaa kuntajaon muuttamiseen tähtäävää päätöstä alkusyksystä, jolloin työt voisivat alkaa jo vuoden vaihteessa”, Muukkonen visioi.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.