Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

SUOMENSELKÄMESSUILLE KIINNOSTAVAA OHJELMATARJONTAA.

26.4.2010 Suvi Kantonen

Kyyjärven kesä tarjoaa muutenkin paljon matkailijoille ja mökkiläisille.

Messujen järjestelyt jatkuvat kiivaasti Kyyjärvellä. Heinäkuun puolessa välissä olevat kolmipäiväiset messut eivät varmasti jätä kylmäksi ketään. Ohjelmapuolelle on varmistunut perjantaille mm.  Agents, Pirjo Bergström ja Mikko Rasila. Lauantai-illan tähtinä ovat Maria Lund ja Heikki Silvennoinen. Konserttilippuja kannattaa varata jo etukäteen osoitteesta lippu.fi.

Messujen onnistumisen edellytys on myös hyvät yhteistyökumppanit. Messupäällikkö  Janne Pulkkisen mukaan yhteistyökumppaneiksi ovat lupautuneet ainakin Paletti, Kyyjärven Kunta, Jetta-Talo, Kyyjärven Osuuspankki, Oy Lindab Koto-Pelti Ab, sekä Kyyjärven Metsänhoitoyhdistys. Messuille on omat nettisivut osoitteessa suomenselkämessut.fi ja sinne päivitetään tietoa messuista ja päivien oheistapahtumista.


Messujen ohjelmassa on myös paljon erilaisia oheistapahtumia muualla kuin messualueella. Omalla autolla ei kuitenkaan tarvitse liikkua paikasta toiseen, vaan liikenteen sujumista helpottamaan tulee omat messubussit, joiden avulla messuvieraat pääsevät vaivattomasti siirtymään tapahtumasta toiseen. Leirintäalueella on ohjelmaa lapsille ja sunnuntaina koirien Match-Show, jonka tuomaristossa nähdään Suomen johtava koirakouluttaja Tommy Wiren. Mikojanin Linnan piha-alueelle tulee kirppis, rompetori ja moottoripyörätapahtuma. Linnan vuokrannut yrittäjä Marko Huikko kertoo, että Linnan ohjelmassa on messujen aikaan monenlaista. Vapusta heinäkuun loppuun linnaan pääsee tutustumaan perjantaisin ja lauantaisin muutenkin, ja joka viikonlopulle on tulossa nimekkäitä esiintyjiä.

Yksi messujen pääyhteistyökumppaneista on Kauppakeskus Paletti, joka laittaa oman osastonsa messualueelle ja toki Paletissa on  myös oikein tarjousviikonloppu messuvieraille. Messualueen yksi lauantain ohjelmanumeroista on Suomen Vahvin Sammutuspari kilpailu, juontajana kansanedustaja Juha Mieto. Pelissä onkin paljon, sillä kyyjärveläiset Jukka Laasala ja Ismo Takala puolustavat kisassa voittoa viime vuodelta. Lapsia ei ole unohdettu ohjelmatarjonnassa. Heille on karaokelaulantaa, jalkapallo-otteluja, hevosajelua ym..ym... ja messualueella myös Tivoli Suuronen koko messujen ajan.

Seminaareihin on tulossa puhujiksi Työ -ja Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen,Opetusministeri Henna Virkkunen, sekä Saarikka Oy:n johtaja Mikael Palola. Puheenvuoroissaan he varmasti paneutuvat näihin maaseudun tulevaisuuden haasteisiin. Paljon uusia asetuksia ja velvoitteita yhteiskunnan osalta on tulossa maaseutujen asukkaille. Suomenselkämessujen yksi tavoite onkin välittää tietoa siitä, miten täällä maalla selvitään jatkossakin. Messujen teemana  siksi osuvasti ”Maaseutu elää”.

Messujen järjestelyistä Kyyjärvellä vastaa Nopolan Kylätalkkarit.
Tuntuu siltä, että koko kesäksi on Kyyjärvelle luvassa monenlaista uutta kokemista, joten toivotaan pitkää, kuumaa kesää, että mahdollisimman moni mökkiläinen ja ohikulkijakin ehtii kunnolla tänne pysähtymään...