Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Yhteisvastuujuhlaa vietettiin Virtalassa

18.4.2010 Satu Mäntynen / Pölkin PVY

Tänä vuonna vietettiin Pölkin yhteisvastuujuhlaa ja -myyjäisiä Virtalassa, Anni Pölkillä perjantaina 16.4. Annin kahvipöytä kilisi kutsuvasti, arpajaisvoittoja oli paljon ja myyjäispöytä notkui mm. itse leivotuista herkuista.

Väkeä oli kerääntynyt Virtalan tupaan reilut parisenkymmentä henkeä. Mainittakoon tulevaisuuden haasteena miehille, että naisten osuus tästä ryhmästä oli melko suuri.

Illan aloitimme aiheeseen sopivasti kiitosvirrellä, jonka jälkeen puheenvuoron sai Rovasti Olavi Vallivaara. Tänä vuonna 60-vuotta täyttävän yhteisvastuukeräyksen kohteena ovat köyhät lapsiperheet Suomessa ja Haitissa. Moni on varmasti huomannut keräysmainosten pysähdyttävät otsikoinnit: "Tänäänkin liian moni lapsi syö vain leikisti" ja "Kaikkia lapsia ei tänäänkään huudeta syömään". Yhteisvastuukeräyksen juuret ulottuvat sodan jälkeisiin vuosiin, jolloin etenkin monen lapsiperheen tilanne oli vaikea. Saimme kuulla illan aikana myös omakohtaisia kokemuksia ja muistoja tuolta ajalta mm. Leena Niemisen, Erkki Puhan ja Taisto Lahtisen kertomana. Yhteisvastuu eli yhteinen vastuu lähimmäisestä elettiin tuolloin todeksi aivan eri tavalla kuin tänä päivänä.

Illan kohokohta oli arpajaisvoittojen arvonta, jossa onnettaren virkaa hoiti Pirkko Näreaho. Myyjäisten vauhdikkaana meklarina puolestaan toimi Taisto Lahtinen, jolta tehtävä sujui kuin luonnostaan! Arpojen myynnistä ja myyjäistuloista kerääntyi merkittävä summa yhteisvastuukeräykseen. Tämä kuvastaakin hyvin keräyksen tarkoitusta ja luonnetta: Kun jokainen antaa omastaan vähän, saadaan aikaan paljon!

Kiitos kaikille juhlaan osallistuneille ja etenkin illan emännälle Annille, joka oli jälleen jaksanut laittaa päydän koreaksi. Hyvä oli astella iloisella mielellä kotiin!

Erityiskiitokset myös kaikille Pölkin alueella yhteisvastuukeräykseen osallistuneille, jotka annoitte omastanne ja otitte "arkienkelit" avosylin vastaan!