Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Katso lisäkuvat   

Otto Pohjonen saateltiin viimeiselle matkalle

24.4.2010 Olavi Vallivaara

Otto Pohjonen siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 24.4.2010. Muistotilaisuus on hautauksen jälkeen seurakuntasalissa.

Otto Emil Pohjonen syntyi Vilma ja Eino Pohjosen perheeseen 31.8.1927. Hän varttui suuren sisarussarjan keskellä Pölkissä. Sisaruksista kaksi menehtyi jo lapsena ja Simo veli kaatui sodassa. Aikanaan sisaruksista: Irja, Suoma ja Aimo muuttivat pois kotoa omaan elämäänsä. Kotitaloa Perälää jäivät asumaan Otto ja sisaret Anja sekä Eila. Oton koko elämänpiiri piirtyi Pölkkiin ja omaan kotiin Perälään. Sitä hän hoiti sisariensa kanssa. Yhdessä pääosin Anjan kanssa hoidettiin navettatyöt ja Eila avusti sekä hoiti muut kodin työt. Otto teki maatalous- ja metsätyötyöt hevosella ja myöhemmin käytti ostopalveluna traktoria. Lehmistä luovuttiin 1980-luvun lopulla ja Otto siirtyi luopumiseläkkeelle.  Otto oli luonteeltaan vaatimaton, hyväntahtoinen ja auttavainen. Muutama vuosi sitten, vanhuuden myötä, oli muutettava Kyyjärvelle parempien palveluiden äärelle. Pienkodissa asuessaan sisarukset olivat  lähellä ja yhteys säilyi. Muuton jälkeen Kyyjärvelle Otossa alkoi ilmetä sairauksia, jotka tulivat vakavemmiksi. Viimeiset sairauden päivät hän eli Kivirannassa ja nukkui pois 82-vuoden iässä 6.4.2010. Ottoa jäivät kaipaamaan  sisaret, sisarusten lapset ja muut läheiset.  

Muistotilaisuudessa seurakuntatalolla khra Olavi Vallivaara puhui, sisarentyttö Virpi Pohjonen luki adressit, yhdessä laulettiin kanttori Minna Erkkilän johdolla tuttuja virsiä ja muisteltiin Oton ja Perälän kodin vaiheita.