Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Heinäkuulla Kyyjärvellä on kunnon vilskettä luvassa

7.6.2010 Suvi Kantonen

Runsas ohjelmatarjonta Suomenselkämessuilla.

Kesä alkaa olla kauneimmillaan ja kovasti Kyyjärvellä jo odotellaan heinäkuun puolta väliä, sillä silloin järjestetään Suomenselkämessut koulukeskuksen piha-alueella. Lisäksi oheisohjelmaa tarjotaan Paletin Kauppakeskuksessa, Leirintäalueella ja Mikojanin Linnassa. Nopolan Kylätalkkarit isännöivät messut tällä kertaa. Viimeksihän messut järjestettiin 2005 Kivijärvellä, joten nyt on pitkän tauon jälkeen ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua.

Ohjelmapuoleen ovat järjestäjät satsanneet kunnolla. Perjantaina esiintyvät  Mikko Rasilainen ja Pirjo Bergström, ja ulkoilmakonsertissa Agents. Lauantaina viihdyttää lavalla säkenöivä Maria Lund, sekä Heikki Silvennoinen. Haitarimusiikki kuuluu olennaisena osana kaikkiin kesän markkina -ja messutapahtumiin, niin myös näillä messuilla. Harmonikkatrio Teijo Rekonen, Pekka A. Turpeinen ja Ari Aumanen esiintyvät perjantain ja lauantain aikana sekä messualueella, että myös muissa  messujen oheisohjelmapaikoissa keskustassa. Pekka A. Turpeinen toivoo, että kolmikon mukaan ilmoittautuisi yksi naisharmonikan soittaja, tai pasisti. Mikäli asia kiinnostaa, niin kannattaa ottaa heti yhteyttä Pekkaan.

Messuilla on myös korkeatasoisia luentoja. Mukana ovat ainakin ministerit Mauri Pekkarinen ja Henna Virkkunen, sekä Saarikan nykyinen johtaja Mikael Palola. He kaikki pureutuvat ajankohtaiseen aiheeseen, eli maaseudun mahdollisuuksiin tulevaisuudessa. Messujen teemana onkin osuvasti Maaseutu elää, ja messuilla pyritään tuomaan esiin sitä vahvaa osaamista, mitä koko seutukunnalta on saatavissa.

Valokuvauskilpailussa on palkintona upea kamerapaketti, joten nyt vain ottamaan kesäisiä kuvia, joilla pääsee osallistumaan. Lauantaina päivällä käydään tiukka kisa suomen Vahvin Palomiesparikilpailun myötä. Kansanedustaja Juha Mieto tulee näyttämään mallia mm. paloauton vedossa. Hän myös kommentoi kilpailun aikana osanottajien suorituksia. Kyyjärveläiset Jukka Laasala ja Ismo Takala puolustavat viimevuotista mestaruuttaan, joten kannustusjoukot ovat tarpeen radan varrelle, kun kisa käynnistyy klo 13.

Lapsillekin messuilla on tekemistä. Kaikki haluavat pääsevät laulamaan karaokea. Jalkapallopelit ja Tivoli Suuronen tuovat myös mukavasti lisäväriä messutarjontaan. Messubussit kuljettavat yleisöä tapahtumapaikalta toiseen, joten omien autojen kanssa ei tarvitse välttämättä pyrkiä liikkumaan paikasta toiseen. Kauppakeskus Paletin tarjousviikonloppu tarjoaa mukavan pysähtymishetken messuvieraille. Messuvalmistelut ovat sujuneet odotusten mukaisesti ja Nopolan Kylätalkkarit toivovat vain hyviä kelejä ja paljon kiireettömiä messuvieraita. Tänne kannattaa tulla koko perheen kanssa, kaunis Kyyjärvi tarjoaa parastaan messuvieraille.

Messujen ohjelmasta ja järjestelyistä löytyy tarkemmin tietoa sivuilta www.suomenselkamessut.fi

Suvi Kantonen