Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Nopolan alakoulun kevätjuhla

7.6.2010 Pirkko Kotanen/perusopetus, kuvat Esa Nieminen

Nopolan alakoululla vietettiin perinteistä kevätjuhlaa 2.6.2010 kauniin sään vallitessa.

Juhla aloitettiin laulamalla yhteisesti Suvivirsi.

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Sanna Honkonen piti puheen juhlayleisölle. "Suvivirsi herkistää mielen,  siihen liittyy monenlaisia muistoja ja miksei odotuksiakin tulevalle kesälle. Koulun kevätjuhla merkitsee kesäloman lähestymistä  ja kertoo, että taas on yksi vuosi oppivelvollisuutta suoritettu.

Nopolan koulusta löytyy myös monia vahvuuksia, joihin teillä kaikilla on oikeus. Näihin vahvuuksiin kuuluvat monet pienen koulun edut, kuten pienet opetusryhmät, hyvä yhteishenki, välittäminen, lämminhenkisyys, monipuolinen koulualue ja kerhotoiminta. Pienessä koulussa oppilaat, vanhemmat ja koulun henkilökunta tuntevat toisensa. Tämä lisää yhteisöllisyyttä ja helpottaa koulun ja kodin yhteistyötä.

Koulu on oppilaita varten, me vanhemmat olemme lapsiamme varten. Kasvatus vastuu on meillä vanhemmilla, mutta onnistuaksemme nykypäivän haastavassa kasvatustehtävässä yhdessä, meidän vanhempien ja opettajien  on kyettävä tasavertaiseen ja luottamukselliseen yhteistyöhön. Yhteistyöllä, keskustellen, miksei tarpeen tullen myös väitellen , pidämme kiinni lastemme oikeudesta oppivelvollisuuteen!

Kiitos  kuolun väki, oppilaat ja henkilökunta, kuluneesta lukuvuodesta. Te teette Nopolan koulusta lämminhenkisen ja turvallisen paikan kasvaa ja oppia elämän kannalta tarpeellisia tietoja ja taitoja."

0. ja 4. luokan oppilaat esittivät laulun haista ja bändiläisten säestäessä. Yhreislaulunalaulettiin Ihme ja kumma. 2. luokan oppilaatb esittivät itse tekemänsä näytelmään; Kesää etsimässä.

1. luokkalaiset oppilaat esittivät laulusikermän ja 4.-5. luokan tyttöjen tanssiesitys Sigmark: Speakerbox. Yhteislauluna laulettiin Peipon pesä. Seuraavana oli 3. luokan näytelmä ja 5. luokan laulut.

Koulun juhlassa muistetiin myös stipendeillä oppilaita. Koulun stipendin hyvästä koulumenestyksestä sai Anniina Ohranen. Koulun stipendin kannustavasta, toist huomioonottavasta ja aktiivisesta koulutyöstä annettiin Matias Turpeiselle. Kyyjärven Lions Clubin stipendi reippaalle, rehdille, innostavalle ja aktiisiselle oppilaalle annettiin tänä vuonna Jessica Mäkelälle ja Mikael Huumarkankaalle.

Kartulan Rotarien stipendit yrittelilijäälle ja myönteisesti suhtautuvalle oppilaalle annettiin Lotta Vallivaaralle, Eerik Noposelle, Otto Humalajoelle ja Juuso Ojalalle.

Tupakoimattomuus-kamppanjan tunnustus annettiin 5. ja 6. luokan oppilaille. Kamppanjan toteuttajina ovat Kyylätuvan naiset, Kyyjärven MLL, Kyyjärven 4-H, Kyypartio ja Kyyjärven Silmu.

Hymypatsaat saivat tänä vuonna Saima Kytölä ja Mikael Eskelinen. Kyyjärven Moottoripyöräilijöiden logo-kilpailun palkinnot saivat Arttu Uusisalo 2. palkinto ja Mika Arkkukangas 3. palkinto.

Musiikkiopiston stipendit annettiin Lotta Vallivaara, Heta-Leena Vallivaara ja Saima Kytölä.

Juhla jatkui 5. ja 6. luokan oppilaat lauloivat yhdessa Lintu-laulun ja puheen 6. luokan oppilaille piti Noora Ruuska.

Tilaisuus päättyi Jäähyväislauluun.

Juontajina juhlassa toimivat Essi Lampila ja Pinja-Pauliina Muli. Äänentoistosta vastasi Tino Peuranen, Pertti Turpeinen ja Joonas Muli. Valokuvauksesta vastasi Esa Nieminen.

Kiitoksia kaikille juhlassa mukana olleille ja oikein hyvää kesää!