Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Katso lisäkuvat   

Kerttu Kotka saateltiin viimeiselle matkalle

10.7.2010 Olavi Vallivaara

Kerttu Kotka siunattiin lauantaina 10.7.2010 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen oli muistotilaisuus Kirkon seurakuntasalissa.

Kerttu Maria Kotka e. Kylliäinen syntyi 10.1.1920 Kurkijoella Karjalassa. Siellä Laatokan rannalla oli koti. Maatalon töihin Kerttu oppi jo lapsuudessa. Kauniit Laatokan rannat ja Karjalan kultaiset lapsuus- ja nuoruusvuodet olivat hänen sydämensä kaipaus koko elämän ajan. Nuoruuden parhaina vuosina oli lähdettävä sodan jaloista muun perheen mukana evakkoon. Tiet kulkeutuivat Keski-Suomeen Karsulan Kiminkille ja edelleen Noposenahon Koivumäkeen. Täältä Kyyjärveltä löytyi aviopuoliso Jalmari Kotka. Heidät vihittiin avioliittoon kesällä 1941. Avioliitosta syntyi kuusi lasta: Taisto, Tuula, Tapio, Teija, Tuomo ja Timo. Linjalan talo oli perheen koti ja siellä oli Kertun elämäntehtävä suuren perheen äitinä ja maatalon emäntänä. Kertun veli Erkki toimi Kyyjärvellä suntiona ja hänen luonaan asui Juho isä, joka kuoli 1964. Hänet on haudattu Kyyjärvelle. Erkki veli muutti myöhemmin Vesilahdelle.  Aviopuoliso Jalmari kuoli yllättäen jo v.1966 ja Kertun oli huolehdittava perheestään ja toimeentulosta. Kerttu oli luonteeltaan vaatimaton, kotona viihtyvä ja sisukas ihminen. Sukurakkaus ja kaipuu Karjalaan oli hänelle luontaista. Luonnon seuraaminen, kukkien hoitaminen ja palvelumieli niin ikään olivat hänelle ominaisia asioita. Kerttu sai elää pitkän elämän. Tämän kevään aikana alkoi  sairaus vaivaamaan vakavemmin ja hän oli sairaalassa. Hän palasi kotiin ja sai nukkua omaan vuoteeseensa toivomallaan tavalla 19.6.2010. Kerttua jäivät kaipaamaan lapset perheineen, lastenlapset ja lastenlastenlapset, sukulaiset ja ystävät.

Siunauksen kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara. Muistotilaisuudessa seurakuntasalissa Taisto Kotka muisteli äitiään, Teija tytär luki adressit ja vävypoika lauloi anopin muistolle kanttori Minna Erkkilän säestyksellä. Khra piti päätöshartauden.