Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Viva La Paris!

Rakkauden, patongin sekä erään maailman suosituimman nähtävyyden, Eiffelin, luvattu kaupunki sai nauttia seurastamme reilun viikon ajan kesän helteillä.


Terveisiä Nordkappista

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Viva La Paris!

10.9.2010 Roosa Lautanen

Rakkauden, patongin sekä erään maailman suosituimman nähtävyyden, Eiffelin, luvattu kaupunki sai nauttia seurastamme reilun viikon ajan kesän helteillä.

Jos saisin valita, olisin syntynyt 50-luvun Pariisiin, pukeutuisin joka päivä kellomekkoon, näyttävään hattuun, hansikkaisiin ja korkokenkiin, punaisin huuleni ja nauttisin Pariisin katujen tunnelmasta. Kunnes aikakoneet keksitään, nautin toisen vuosituhannen Pariisista..

Odotettu Pariisin reissumme alkoi yöllisellä ajelulla, jota joku saattaisi kutsua eksymiseksi, mutta jota minä kutsun seikkailuksi Eiffelin juurella(kirjaimellisesti Eiffelin juurella.. Onnistuimme jopa näkemään päivittäisen kymmenen minuutin valoshown, mitä voisi jo kutsua erittäin hyväksi onneksi.). Seikkailumme johti erinäisten vaiheiden jälkeen hotellillemme, jossa yleisesti ottaen päädyimme ainoastaan suorittamaan reissun pakolliset toimenpiteet kuten peseytymisen ja nukkumisen.

Toinen päivämme alkoi Versaillesista. Vanhukset ja pojat päätyivät tutkiskelemaan Versaillesin puistoaluetta kun minä taas halusin nähdä itse linnan. Liityin jonon jatkoksi vain huomatakseni lippuluukulla, että olisin saanut marssia suoraan sisään "oikean ikäisenä EU:n jäsenenä".. Onneksi turha jonottaminen unohtui nopeasti kun pääsin ihastelemaan prinsessasänkyjä, valtavia maalauksia, huoneita huoneiden perään ja tietenkin sitä upeaa peilisalia. Eikä puistossakaan ollut valittamista, sen verran upea se oli, enkä itse edes ehtinyt kuin raapaista pintaa.. Ihan kätevä pytinki se Versailles.

Kolmannen päivän pyhitimme Disneylandille, Euroopan suosituimmalle matkakohteelle. Disneylandiin saa aikaa kulumaan vaikka kuinka kauan, niin paljon nähtävää ja koettavaa siellä on. Edellisellä Disneylandin keikallani sain nauttia enemmän sateesta kuin itse Disneylandista (ei sillä, sade jos mikä on täydellinen syy sulkeutua kauppoihin..), joten hurrailin ylhäisessä yksinäisyydessään paistattelevalle auringolle. Kiersimme myös Walt Disney Studiot ja tapasimme niin Kapteeni Koukun, Peter Panin ja Helinän kuin Minnin, Hessun, Ihaan ja Tiikerin! Asuinpaikka Disneylandistäkin kelpaisi allekirjoittaneelle...

Neljännen päivän kohdalla luki "tapaaminen Mona Lisan kanssa" joten marssimme lasipyramidin luo. Lissu oli väenpaljoudesta päätellen sopinut tapaamisen useamman ihmisen kanssa juuri sille päivälle, joten kovin hyviksi tuttaviksi emme ehtineet tutustua. Louvressa päämäärämme oli oikeastaan vain Mona Lisa, joten tyydyimme tutustumaan siellä tarkemmin vain muutamaan merkittävään teokseen Mona Lisan lisäksi. Lasipyramidilta lähdimme tallustelemaan kohti vesibussia ja sopivan oloista päivällispaikkaa. Illansuussa kävimme vielä ihastelemassa valaistua Eiffeliä.

Viidentenä päivänä ajelimme maaseudulle uiskentelemaan auringosta nauttien. Emme tainneet eksyä kuin pari kertaa eli aivan mahtava suoritus. Napostelimme eväitä ja otimme enemmän tai vähemmän aurinkoa.

Kuudentena päivänä suuntasimme Eiffelille. Päämäärämme oli ylin taso, josta olikin aivan huikeat näkymät alas kaupunkiin. Päivän suunnitelmassa oli myös Notre Damen katedraali, jonne suunnistimme Eiffelin ihastelun jälkeen. Aurinko helli meitä välillä vähän liikaakiin, joten viileässä kirkossa oli erittäin miellyttävää ihastella lasimaalauksia ja arkkitehtuuria. Illalla kävimme syömässä Hard Rock Cafessa, missä tunnelma oli Hard Rock Cafeille tyypillisesti uskomaton. Kävimme vielä ihastelemassa Moulin Rougea, minkä jälkeen lähdin pikkuserkkuni matkaan hänen asunnolleen muiden jatkaessa nukkumaan hotellille.

Seitsemäntenä päivänä kiertelimme pikkuserkkuni kanssa tavaratalotaivaita, joissa oli omia kerroksia niin kengille kuin mekoillekin.. Illalla olimme lähdössä äidin ja Maijan kanssa hotellille, mutta kappas vaan, RERrit olivat rikki joten päädyimme pienen seikkailun jälkeen huristelemaan taksilla hotellille..

Kahdeksantena päivänä kävimme musiikkimuseossa, jossa itse ihastuin (yllättäen) pianoihin.. Pojat puolestaan viihtyivät erityisen hyvin rokkiosastolla. Viimeiseen kokonaiseen päivään mahtui myös Riemukaaren kuvailua sekä pientä shoppailua..

Viimeisenä päivänä Pariisi varmaankin suri lähtöämme, koska muina päivinä niin komeasti paistanut aurinko väistyi jo aamusta sadepilvien tieltä. Matkalla lentokentälle päädyimme vielä kiertelemään valtavaan kauppakeskukseen.. Kentällä jonotimme lähtöselvitykseen 2 tuntia edeten noin 100 metriä.. Viisi minuuttia ennen koneen ilmoitettua lähtöaikaa Helsinkiin lähtijöitä alettiin huudella, jotta pääsimme jonon ohi lähtöselvitykseen. Koneeseen istuimme tasan lipuissa ilmoitettuun lähtöaikaan.. Allekirjoittanut taisi nukahtaa ennen kuin kone oli noussut ilmaan...

Oi Pariisi, oi Pariisi, je t'aime..