Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Exploring USA part 1

4.10.2010 Roosa Lautanen

Kaksi kuukautta sitten sanoin Suomelle hyvästit vuodeksi, astuin lentokoneeseen ja matkustin kohti uutta ja unohtumatonta..

Täällä rapakon takana moni asia on toisin kuin kotosuomessa. Meillä (niin hassua kuin se onkin, me on nyt me amerikkalaiset..) on mailit, tuumat, Fahrenheitit, dollarit ja gallonat. On hassuja liikennesääntöjä kuten "oikealle saa kääntyä punaisilla ellei sitä ole erikseen kielletty", keltaisia koulubusseja, runsaasti small talkia ja tuhat kanavaa tv:ssä. On apteekkeja, joissa myydään lääkkeiden lisäksi perustuotteita kuten maitoa ja leipää sekä "perustuotteita" kuten leluja (oikeastaan niistä löytää ihan mitä vain haluaa). Löytyypä täältä myös valtavia kauppoja, jotka ovat auki 24/7, joten jos nukkumatti unohti käydä kylässä, voi ihan hyvin lähteä vähän shoppailemaan.


Kahdessa kuukaudessa olen ehtinyt tekemään niin paljon, mutta samalla niin vähän. New Yorkin tunnelmaa olen maistellut pariin otteeseen, Philadelphia cityn kaduilla puolestaan on tullut talsittua vasta kertaalleen. Lasten kanssa olen kastunut läpimäräksi, joutunut vastaamaan vaikeampiin kysymyksiin kuin mitä kohtasin ylioppilaskirjoituksissa, katsonut kuvia Suomesta, nauranut, pelleillyt, treenannut käsivarsia kantamalla kaksivuotiasta sekä loikoillut milloin kenenkin vieressä. Asun Philadelphian esikaupunkialueella, joten osakseni koitui maan huonoimmat ajajat sekä pääkaupungin ja Ison Omenan läheisyys, kokonaisuutena siis oikein makoisat oltavat! Suunnitelmia vuodelle on paljon, reissaamisesta limusiineihin ja benji-hypystä drive iniin. Kaikkea en varmaankaan ehdi tekemään, hyvä jos murto-osan, sillä kuukausia on edessä enää pyöreät kymmenen. 

Yksi asia on kuitenkin toteutettu: pitkäaikainen alunperin vitsillä heitetty unelma personal trainerista, joten olen matkalla Suomenselkämessuilla antamani lupauksen päämäärään! Pitäkää peukkuja, jotta lupauksen pitäminen jatkuisi alkuinnostuksen jälkeenkin!

PS Vaikka en yleensä paljon mitään ikävöi, niin pakko myöntää: antaisin mitä vain siivusta tuoretta ruisleipää.