Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Meridiaaniterapiasta nopeaa apua mm.nivelsärkyihin ja korjaamaan nivelten virheasentoja !

Voiko pahat pihtipolvet suoristaa ilman leikkausta? Voiko rannekanavan oireyhtymän oireet saada pois kolmella hoitokerralla? Voiko pahan iskiaksen (todettu magneettikuvassa erittäin paha välilevyn pullistuma) saada kivuttomaksi 3 hoitokerralla? Voiko burnautista palautua nopeasti? Voiko aivoinfarkti potilaan käden saada liikkuvaksi 12 vuoden jälkeen?


30 - 40 min joka päiväSPR:n Kyyjärven osasto 60 vuotta SPR Kyyjärvi 60-vuotis kahvit 22.11.2010Sinä yli 40-vuotias, haluatko liikkua enemmän? Tule mukaan Kyyjärvi terveeksi-hankkeen liikuntaryhmiin!Nälkäpäivä keräys onnistui jälleen!Päivätoiminta käynnistyi KyyjärvelläTIEDOTE RÖNTGENIN AUKIOLOISTATERVEYSASEMAN MARRASKUUN TIEDOTEKausi-Influenssarokotukset

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

30 - 40 min joka päivä

24.11.2010 T.Härkönen / KKI, kuva H.Kalliojärvi

Liikuntaohjaaja Esa Pyhälän viestikapula laitettiin kiertämään KKI-kampanjan alkutilaisuudessa 19-20.11.

Kelan vuoden takaisessa tilastossa Kyyjärvi sijoittui 323:nneksi / 347 Suomen kunnasta Terve - sairas Suomi -listalla. "Tartti tehä jottain" eli käynnistettiin Kunnossa kaiken ikää -hanke. Pääsimme mukaan.

Liikunta, ravinto ja lepo - kolme kelpo keinoa hoitaa itseään. Helposti sanottu, mutta miten se saadaan iskettyä kovaan kalloomme. Ei voi väittää, etteikö tietoa ole - itse kullakin. Terveys on henkilökohtainen asia. Sosiaali- ja terveyskustannukset vievät kuitenkin 70% kuntamme budjetista! Ihmiset eivät voi hyvin. Ja totuus on, että kun ikää tulee enemmän ja jos emme ala huolehtia itsestämme, terveytemme, kuntomme, olomme heikkenee. SIIHEN ME VOIMME VAIKUTTAA!

- Kuntoilumielessä ihanteellista on liikkua 30-40 min joka päivä, ainakin 3-4 kertaa viikossa eli vähintään 31/2 tuntia viikossa, sanelee Esa Pyhälä - totuuden, selkeää tekstiä. Se olisi järkevä jakaa: esim. 2-3 lenkkiä ja 1-2x lihaskuntoharjoittelua. Lihasvoima vähenee vuosien myötä, jo 55 vuoden jälkeen prosentteja vuodessa, varsinkin naisilla. Arkiaskareet eivät enää suju entiseen tapaan: kauppakassin kantaminen, maitopurkin avaaminen... Voimien heikkeneminen tapahtuu hämäävän hitaasti niin, ettei sitä oikein tajua. Kannattaa havaita ajoissa ja ...

Tavoitteena on alkaa liikkua tavoitteellisesti. Käytetään hyväksi jo valmiita porukoita tai perustetaan uusia. Mikä olisi ihanteellinen ryhmäkoko? Se voi olla 3 / 5 / 10 /---Kunhan jokainen sitoutuu yhteisesti sovittuihin asioihin: tavoite, "harkat"... Ilmoittautukaa Kalliojärven Hannulle tai minulle Härkösen Tuulalle. (sähköposti etunimi.sukunimi@kyyjarvi.fi) Autamme alkuun. Porkkanoita luvassa!