Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Välähdyksiä nykykoulusta - muistoja menneestä 1

Kyyjärven koululaitokselle tuli tänä syksynä täyteen 125 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi päätimme seiskaluokkalaisten kanssa tehdä pienen kurkistuksen menneeseen. Millaista koulu on ollut oppilaiden omien vanhempien ja isovanhempien kouluvuosina? Haastateltavana oli Eero Turpeinen, joka on käynyt koulunsa 70-luvulla ja Kaisa Herrala, joka kävi koulunsa liki 80 vuotta sitten. Molemmat ovat käyneet koulunsa Kyyjärvellä.



Jouluaskartelupaja nuorilleVälähdyksiä nykykoulustaMitä kuuluu MLL:lle ?"PIMMEE 10"Välähdyksiä nykykoulustaVälähdyksiä nykykoulusta - osallisuus elämäänRetki HelsinkiinLASTEN PIITUSTUKILPAILUN ARVONTATULOKSETSynttärijuhlaaVälähdyksiä nykykoulustaVälähdyksiä nykykoulustaHead, Hands, Heart , HealthLasten piirustuskilpailu

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Välähdyksiä nykykoulusta

8.11.2010 Annika Mattila / perusopetus

Kyyjärven koululaitokselle tuli tänä syksynä täyteen 125 vuotta. Paljon on kouluelämä muuttunut koulumme alkuajoista. Lähiviikkoina kertoilemme koulun toiminnasta vuonna 2010. Koulu on paljon muutakin kuin perinteisiä oppitunteja ja pänttäämistä. Tässä oppilaat kertovat, kuinka syksyä piristettiin 2.11. järjestetyssä kaupunkisotaturnauksessa.

Tiistaina vietimme koulussamme kaupunkisotaturnausta yläkoululaisten (7-9lk) kesken. Kilpailuhenki oli korkealla ja jokaiselta luokalta tehtiin kaksi joukkuetta. Tavoitteena pelissä oli hakea naapuripuolelta kypärä ja heittää toisia palloilla ja tiputtaa pelaajia pois kentältä.

Turnauksen ensimmäisen ottelut ottelivat ysiluokan joukkueet, joista toinen tippui pois. Sen jälkeen kentällä oli vastakkain kasiluokan ja seiskaluokan joukkueet. Jäljelle jäi siis kolme joukkuetta, joista voittajajoukkueeksi selvisi 8 luokan joukkue, jossa ottelivat A-P, Atte, Tino, Henrik, Joonas, Essi, Eve ja Anneli. Palkinnoksi he saivat muumitikkarit.

Kentällä näkyi myös erisorttisia suorituksia. Joukosta erottui myös muutamia ”tähtipelaajia”. Esimerkiksi seiskaluokan Joni juoksenteli ahkerasti taukoamatta hakemassa kypärää, ysiluokan Marita vartoi jatkuvasti hyvää hetkeä lähteäkseen kohti kypärää ja kasiluokan A-P nouti kypärän useasti. Turnauksen paras suoritus nähtiin ehkä finaalin ensimmäisessä erässä, jossa A-P haki kypärän ennätysajassa.

Voittajajoukkueessa pelannut kasiluokan Joonas tykkäsi turnauksesta todella paljon. Hänenkin suorituksensa näkyi peleissä hyvin. Joonas kommentoi näin: ”Ihan hyvä turnaus, ja kiitokset Hannulle ja oppilaskunnalle sekä erityisesti Villelle, Pertille, Essille ja Atelle, jotka olivat loistavia toimittajia.”

Ville Saukko, Pertti Turpeinen, Essi Eteläkari ja Atte Korpeinen