Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kunnan päivähoitopalveluissa tulee muutoksia

11.10.2010 Sivistystoimi/ Maija-Liisa Immonen/ PK

Kunnan päivähoitopalveluita kehitetään tämän vuoden aikana monella tavalla.

Päiväkoti Muksulan tilat laajenevat noin puolella ja vanhoja tiloja on kunnostettu. Laajennuksen myötä päiväkodissa on tarkoituksenmukaiset ja toimivat tilat lapsille ja henkilökunnalle.  Laajennukseen ( 123 m2) tulee kurasuihku,  eteis- ja wc-tilat lapsille, lasten nukkumahuone sekä henkilökunnalle sosiaalitiloja. 


Uudet tilat antavat viihtyisän ja turvallisen toimintapaikan päivähoitolapsille.   Laajennuksen on arvioitu olevan valmiina vuoden 2011 alkupuolella.
Päiväkodin laajennuksen myötä perustetaan kaksi lapsiryhmää päiväkotiin: alle 3-vuotiaat ja 4-6 v.  Pienempien ja isompien lasten ryhmät toimivat erillään suuren osan päivästä ja ryhmillä ovat omat hoitajat.
 
Päiväkodin henkilöstössäkin tulee muutoksia 1.1.2011 lukien.  Päiväkodissa tulee työskentelemään kaksi lastentarhanopettajaa, jotka vastaavat lapsiryhmien toiminnan suunnittelusta sekä opetuksesta ja kasvatuksesta. Lastentarhanopettajien lisäksi päiväkodissa on riittävä määrä hoitajia.   Päiväkodin hoitotyöhenkilöstön koulutusvaatimuksena on vähintään kouluasteinen tutkinto eli lähihoitaja tai lastenhoitaja.  Päiväkoti Muksula toimii vuoropäiväkotina, mikä aiheuttaa tavallista suurempaa henkilöstötarvetta.  Päiväkoti toimii aamuvarhaisesta iltamyöhään sekä viikonloppuisin.  Mm. viikonloppuna töissä olleet henkilöt pitävät viikkovapaitaan viikolla, jolloin viikolle tarvitaan riittävä määrä henkilöstöä, jotta lasten hoito ja ohjaus on laadukasta ja turvallista.
 
Kunnassa annetaan edelleen perhepäivähoitoa päiväkotihoidon ohella.  Näillä näkymin yksi perhepäivähoitaja työskentelee kotonaan ja vuoden 2011 alusta perustettavassa ryhmäperhepäiväkodissa on kaksi perhepäivähoitajaa ja 8 hoitolasta.  Ryhmäperhepäiväkotiin siirtyy perhepäivähoitaja päiväkoti Muksulasta.  Kahden hoitajan ryhmiksessä hoitajista on tukea toisilleen, eikä työ ole niin yksinäistä kuin kotona hoitavalla perhepäivähoitajalla.  Lämmin ruoka tulee valmiina Kivirannan palvelukodin keittiöstä    Ryhmis toimii vuokratiloissa Tukkirannan kiinteistössä.  Kiinteistöön on tarkoitus tehdä mm. lämpöremonttia ennen ryhmiksen toiminnan alkamista.  Ryhmiksen piha-alue aidataan turvallisen ulkoilun takaamiseksi.
 
Päivähoitopalveluissa tehtyjen muutosten myötä päivähoitopalvelut entisestään paranevat kunnassa