Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Katso lisäkuvat   

Leevi Lampila saateltiin haudan lepoon

13.11.2010 Olavi Vallivaara

Leevi Lampila siunattiin lauantaina 13.11.2010 Kyyjärven kappelissa. Siunauksen jälkeen muistotilaisuus oli seurakuntasalissa.

Leevi Aleksanteri Lampila syntyi 22.12.1933 Noposenahon Rajalassa Milka ja Anders Lampilan perheeseen. Hänellä oli vanhempi veli Paavo, joka kuoli v.1945 ja nuorempi veli Toivo sekä sisarukset Martta ja Liisa. Lisäksi oli vanhemmat velipuolet Arvo ja Matti sekä sisarpuoli Laina. Leevi ei osannut puhua, siksi hänet lähetettiin Ouluun puolipuhuvaisten kouluun. Siellä ollessaan hän sairastui ja siirrettiin Jyväskylän sairaalaan. Jyväskylässä hän sai viittomakielen opin. Leevi palasi aikanaan kotiin Rajalaan. Hän hoiti yhdessä Toivon kanssa maatilaa. Milka äiti kuoli v.1972. Toivo veljen sairauden myötä jouduttiin karjanpidosta luopumaan. Leevin kunto heikkeni vuosien mittaan. Elämänsä noin 20 viimeistä vuotta hän oli Kivirannan vanhainkodissa. Se oli hänelle mieluinen paikka. Kivirannassa hän nukkui pois 76-vuoden iässä 3.11.2010. Leeviä jäivät kaipaamaan Martta ja Liisa sisar perheineen Ruotsissa ja Toivo veli Kyyjärvellä, sisarusten lapset ja läheiset. Siunauksen kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara.

Muistotilaisuudessa seurakuntasalissa kanttori Minna Erkkilä esitti yksinlaulua, Marja-Liisa Patovisti lausui runon Leevin muistolle, kirkkoherra puhui, lähiomaiset lukivat adressit ja yhdessä laulettiin monta virttä.