Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yksi Rotmonen vietti syntymäpäiviään

Koivukankaalla oli hieno juhlapäivä. Antti Mäkelän 60v. -päiviä juhlittiin.


Tervetuloa Kyyjärven kunnan koululaitoksen 125-vuotisjuhlaan

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Einari Pölkki 60 Vuotta!

21.12.2010 Satu Mäntynen / Pölkin PVY

20.12.1950 kuului Halkohiekan vanhantuvan kammarista poikavauvan ensimmäinen parkaisu. Einari syntyi joululahjaksi vanhemmilleen Vieno ja Juho Pölkille. Halkohiekan sisarukset saivat uuden perheenjäsenen ja Pölkin kyläläiset mukavan naapurin!

Vuosi 1950 oli merkittävien tapahtumien aikaa: Juho Kustaa Paasikivi valittiin uudelleen Suomen presidentiksi, Linnanmäen huvipuisto avattiin Helsingissä, Kiinalaiset joukot miehittivät Tiibetin, Etna purkautui Sisiliassa ja säveltäjä, professori Jean Sibelius täytti 85 vuotta. Einarin ohella vuonna 1950 syntyi myös muita merkittäviä henkilöitä kuten Jorma Ollila, Pave Maijanen, Aino Suhola, Juice Leskinen, Erkki Liikanen ja Aake Kalliala.

Eino veli muisteli, että Einarin syntyessä oli Mäntysen Senja kutsuttu naapurista sisaruksia kaitsemaan ja pakkasia oli pidellyt tuolloinkin, kun lapset olivat käyneet jäällä leikkimässä. Halkohiekan tupa oli turvallinen koti, jonka pihapiirissä oli hyvä varttua yhdessä seitsemän sisaruksen kanssa.

Vuonna 1957 Einari pakkasi ikätovereidensa tavoin koulureppunsa ja suuntasi kulkunsa Pölkin koululle, joka tuolloin tarjosi uudehkot puitteet tiedon kartuttamiselle. Opinnälkäistä nuorta miehenalkua opettivat Aino ja Eelis Raatikainen, jotka pitivät luokassa "sopivan" kurin ja järjestivät opetusta myös lauantaisin. Luokkatovereita oli paljon mm. Kotilaisen Pentti, Virmalaisen Markku ja Maiju, Pohjosen Jorma, Näreahon Mirja, Pohjosahon Kari ja Rantalan Reijo. Välituntisin pelattiin pesäpalloa, vaikka Einari harmitteleekin ettei siinä suurempiin saavutuksiin päästy.

Rippikoulun Einari kävi Nopolassa Aaro Linnan kaitsemana ja armeijan sotamies Pölkki suoritti Säkylässä, Porin prikaatin riveissä.

Elämäntyönsä Einari on tehnyt kotitilalla, jossa harjoitettiin karjataloutta vuoteen 2000 saakka. Samanaikaisesti hän työskenteli myös maatalouslomittajana. Vuonna 1998 valmistui kenttäsirkkeli, jolla Einari on sahannut lautaa ja lankkua niitä tarvitseville. Helmikuussa 2007 hän perusti oman yrityksen: Piuharinsaaren Miiluhiili, jonka toimialaan kuuluvat mm. puun sahaus ja höyläys. Kädentaidot omaavalta Einarilta onnistuvat kuitenkin niin sepäntyöt, puutyöt kuin tuohityötkin. Marraskuussa 2006 Pölkissä koettiin historian lehtien havinaa, kun Halkohiekan tiluksilla poltettiin tervahauta: http://arkisto.nopolanews.fi/fin/etusivu/?selectedNumber=75&article=2025&teema=12&id2=72

Henkilökuvassa Einari Pölkki:

horoskooppimerkki: Jousimies

lempijuoma: piimä

lempiruoka: kokonaiset perut

suosikkiartisti: Kari Tapio

suosikki tv-ohjelma: Puoli seitsemän ja uutiset

elämänviisaus: "Polttopuulato pitäisi tehdä yläkuulla, niin sitten eivät laput ole niin pahasti tukehtuneet".